Από δόση σε δόση.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Από δόση σε δόση..

..(κάτι σαν) Ανασκόπηση:
Μέχρι και την τέταρτη δόση του δανείου τα πράγματα πήγαιναν
πρίμα.
Οι ελεγκτές της τρόικας
άκουγαν τις υποσχέσεις των υπουργών ότι θα τηρηθεί πιστά το πρόγραμμα και, παρά τις αποκλίσεις που διαπίστωναν μεταξύ λόγων και πράξης, έγραφαν τις εκθέσεις τους με θετικό πνεύμα. Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν ακόμη επικεφαλής ο Ντομινίκ Στρος-Καν, που έβλεπε ευνοϊκά την ελληνική περίπτωση...

Οσο πλησίαζε όμως η προθεσμία καταβολής της πέμπτης δόσης, τα πράγματα άρχισαν να..
δυσκολεύουν, καθώς οι ελεγκτές διαπίστωναν όλο και περισσότερες καθυστερήσεις και ανακολουθίες εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης σ' αυτά που είχαν συμφωνηθεί.

Ετσι φτάσαμε στο θρίλερ του περασμένου Ιουνίου, το οποίο είχε αίσιο τέλος στις αρχές Ιουλίου. Τότε άναψε το πράσινο φως για την καταβολή της δόσης, αφού η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Το εγχείρημα πέτυχε, τα 12 δισεκατομμύρια της πέμπτης δόσης μπήκαν στα ελληνικά ταμεία.

Τώρα ζούμε το θρίλερ του Σεπτεμβρίου για την έκτη δόση, που ενδέχεται να παραταθεί έως και το τέλος Οκτωβρίου, όπως είπαν χθες ο Γιουνκέρ και ο Ρεν. Θα περιμένουν την έκθεση της τρόικας για να πειστούν. Το ίδιο εκπέμπεται και από την έδρα του ΔΝΤ. Θέλουν να πειστούν ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει αυτά που εξαγγέλλει.

Εκτός κι αν τους έχει πείσει ήδη ο Βενιζέλος ή ο Αμερικανός ομόλογός του Τίμοθι Γκάιτνερ, που ήταν παρών στη χθεσινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ και δεν θέλει με τίποτα να συμβεί κάποιο «ατύχημα» με την Ελλάδα.

Θα μας βγάλουν την ψυχή για ενάμιση ακόμα μήνα... και θα μας την ξαναβγάλουν στην 7η δόση και μετά στην 8η...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share