"Μύλος" με την έλευση της τρόικας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

"Μύλος" με την έλευση της τρόικας


Το πρωινό δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η τρόικα θα ερχόταν αύριο στην Αθήνα, διέψευσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση.

Η συγκεκριμένη διάψευση δημιουργεί σύγχυση, δεδομένου ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, σε...
συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίς το μεσημέρι, είπε ότι αναμένεται η έλευση της τρόικας μέσα στην εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κληθείσα να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα του Reuters -σύμφωνα με το οποίο πηγή κοντά στην τρόικα ανέφερε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα επιστρέψει πιθανότατα την Τετάρτη στην Ελλάδα- απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε σχέση με τη χθεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν.

"Δεν υπάρχει καμία απόφαση για έλευση της τρόικας στην Αθήνα. Όταν θα υπάρξει, θα ενημερωθείτε" υπογράμμισε η εκπρόσωπος του κ. Μπαρόζο.

Υπενθυνίζουμε ότι το πρωινό δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι σε ερώτηση για το αν οι επικεφαλής της αποστολής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα, η πηγή, την οποία επικαλείται, απάντησε "Ναι, η αξιολόγηση αναμένεται να αρχίσει ξανά την Τετάρτη".

Ωστόσο, χθες ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν είχε πει ότι το κλιμάκιο της τρόικας θα επιστρέψει "σύντομα" στην Αθήνα και αποσαφήνισε ότι οι τελικές αποφάσεις για την καταβολή της 6ης δόσης των δανείων δεν θα ληφθούν στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι είναι πιθανόν η τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share