Kράτος ..υπό στενή επιτήρηση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Kράτος ..υπό στενή επιτήρηση

Σε on line παρακολούθηση των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών προχωράει η τρόικα, προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχο για τις δαπάνες του κράτους!
  • Το ηλεκτρονικό «μάτι» τρόικας σε κρατικά έσοδα και δαπάνες..
Με απόφαση του γενικού... γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πεντάζου, εγκρίθηκε η διενέργεια του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης και την ανάπτυξη οθονών παρουσίασης των δημοσιονομικών αναφορών της γενικής κυβέρνησης βάσει του κοινοτικού ορισμού ESA 95, που αποτελεί και το κριτήριο αξιολόγησης του προγράμματος δανεισμού της Ελλάδας.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η τρόικα θα παρακολουθούν τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα της κεντρικής κυβέρνησης (υπουργεία και ΔΕΚΟ), των φορέων της γενικής κυβέρνησης, των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία) και των ΟΤΑ, που αφορούν «5» τομείς:

1 Τη διαχρονική εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών: έσοδα, έξοδα, έλλειμμα, μεταβολή χρέους και καθαρού δημόσιου χρέους.

2 Τη διάρθρωση των εσόδων και των εξόδων.

3 Τη διάρθρωση των φορολογικών εσόδων.

4 Την αντιπαραβολή των απολογιστικών στοιχείων με τα προϋπολογιστικά, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αποκλίσεις.

5 Ειδικά για τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης (υπουργεία, Βουλή και Προεδρία της Δημοκρατίας) θα παρακολουθούν ακόμα την εξέλιξη των απολογιστικών δαπανών ανά φορέα και την αντιπαραβολή με τις προϋπολογιστικές δαπάνες, καθώς και την εξέλιξη των επιχορηγήσεων προς τους φορείς (ασφαλιστικά Ταμεία, νοσοκομεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.λπ.).

Το έργο, προϋπολογισμού 68.870 ευρώ, θα παραδοθεί εντός 30 ημερών από την ανάθεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share