Φόρος 40% σε «αδικαιολόγητες» καταθέσεις του εξωτερικού - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Φόρος 40% σε «αδικαιολόγητες» καταθέσεις του εξωτερικού

Όσοι έβγαλαν στο εξωτερικό περισσότερα από 100.000 ευρώ και δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν με βάση τα εισοδήματά τους θα κληθούν να καταβάλουν φόρο 40% επί των καταθέσεων τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με... ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ,το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να διεκδικήσει τους διαφυγόντες φόρους κάνοντας χρήση νόμου για ξέπλυμα χρήματος.

Αυτός προβλέπει κατάσχεση υπό τη μορφή φόρου του 40% της διαφοράς μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των κεφαλαίων που εμφανίζονται να έχουν φύγει. Όσο πιο χαμηλά τα δηλωθέντα, τόσο μεγαλύτερος ο φόρος.

Τα στοιχεία του υπουργείου από τις καταθέσεις στο εξωτερικό είναι εντυπωσιακά. Μόνο το 2009 μέσω 720.000 τραπεζικών συναλλαγών, 180.000 πολίτες έβγαλαν στο εξωτερικό συνολικά εμβάσματα ύψους 5,4 δισ. ευρώ.

Η πλειονότητα δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα αφού οι καταθέσεις τους δικαιολογούνται, όμως 756 άτομα δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν.

Τα πρόσωπα αυτά καταγράφονται στη λίστα που υπέβαλε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και αποτελούν την πρώτη δεξαμενή ελέγχου.

Τις εντυπώσεις κερδίζουν οι 18 άνεργοι επιδοτούμενοι του ΟΑΕΔ οι οποίοι όντας άνεργοι έβγαλαν στο εξωτερικό καταθέσεις που φτάνουν ακόμα και τα 2 εκατ. ευρώ!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ευστ. Σ. ο οποίος δήλωσε το 2009 μηδενικό εισόδημα στην Εφορία, έπαιρνε επίδομα από τον ΟΑΕΔ και τον ίδιο χρόνο έβγαλε στο εξωτερικό συνολικές καταθέσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share