Γιούνκερ: «Οι τράπεζες πρέπει να δεχθούν πολύ βαρύτερες απώλειες» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Γιούνκερ: «Οι τράπεζες πρέπει να δεχθούν πολύ βαρύτερες απώλειες»


Την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για επιβολή μεγαλύτερου «κουρέματος» στο ελληνικό χρέος, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες.

O πρόεδρος του Eurogroup ανακοίνωσε ότι θα ζητηθεί από τις...
πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας να δεχθούν απώλειες «πολύ βαρύτερες» από εκείνες που προβλεπόταν από την απόφαση της 21ης Ιουλίου.

«Συμφωνήσαμε χθες (Παρασκευή) να πούμε ότι οφείλουμε να έχουμε μια σημαντική αύξηση της συνεισφοράς των τραπεζών» στη διάσωση της Ελλάδας, με τη μορφή της απομείωσης των πιστώσεών τους, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ούτε ο Γιούνκερ αλλά ούτε και η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, που επιβεβαίωσε με τη σειρά της τη συμφωνία, δεν θέλησαν να κάνουν αναφορά σε συγκεκριμένα ποσοστά απομειώσεων.



Ωστόσο έγινε γνωστό ότι μετά τη συνεδρίαση του Ecofin θα συγκληθεί εκ νέου το Eurogroup, προκειμένου να αποφασιστεί το ποσοστό απομειώσεων στα ελληνικά ομόλογα. Νωρίτερα, θα έχουν προηγηθεί διαπραγματεύσεις των αξιωματούχων της Ε.Ε. με εκπροσώπους των τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Les Echos, οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να δεχθούν απώλειες 50% στους ελληνικούς τίτλους που κατέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share