Πρώτη σύλληψη για τη μη απόδοση ΦΠΑ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πρώτη σύλληψη για τη μη απόδοση ΦΠΑ

Η πρώτη αυτόφωρη σύλληψη για μη απόδοση ΦΠΑ έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Η 60χρονη Φ.Κ., ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης FENA, συνελήφθη κατηγορούμενη ότι δεν κατέβαλε ΦΠΑ 400.000 ευρώ, για φέτος.

Υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν...την ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων FENA, που εμπορεύεται είδη ένδυσης και υπόδησης, για το αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ, σε βαθμό κακουργήματος επειδή το χρηματικό ποσόν υπερβαίνει το ανώτατο όριο που ορίζει ο νόμος.
Η 60χρονη Φ.Κ., ως ιδιοκτήτρια της εταιρείας, κατηγορείται ότι, από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2011, δεν κατέβαλε Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ύψους 400.000 ευρώ.
Πολλαπλάσια είναι τα ποσά που φέρεται ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν απέδωσε στο Δημόσιο τα προηγούμενα οικονομικά έτη, αλλά ελέγχθηκε φορολογικά, σύμφωνα με απόλυτα ενημερωμένη πηγή. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για «μη απόδοση ΦΠΑ, άνω των 75.000 ευρώ», σε βαθμό κακουργήματος, και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Ολη η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που πρόσφατα συγκάλεσε σύσκεψη με παράγοντες του ΣΔΟΕ και της ΕΛΑΣ. Προηγήθηκε η εγκύκλιος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, ο οποίος ζητούσε την εφαρμογή του νόμου και την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας απ' όλες τις εισαγγελίες της χώρας, με βάση το άρθρο 18 του νόμου 2523/97 που τροποποιήθηκε με το νόμο 3943/11 .
Σ' αυτό το πλαίσιο έγιναν έλεγχοι και συντάχθηκαν οι σχετικές εκθέσεις από το ΣΔΟΕ. Στη λίστα με τους φοροφυγάδες περιλαμβάνονται περίπου 50 εταιρείες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα και το προσεχές χρονικό διάστημα επίκεινται κι άλλες συλλήψεις, ενώ από τους παραπάνω οφειλέτες κάποιοι θορυβήθηκαν και προχώρησαν σε φορολογικές ρυθμίσεις για την καταβολή των φόρων που τους αναλογούν, σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή.
Στην αγορά της Θεσσαλονίκης είναι γνωστό ότι η εταιρεία FENA, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ότι έχει κάνει αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 99 και να κηρύξει πτώχευση. Το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα τοποθετήθηκε τρίτο πρόσωπο στη θέση του προέδρου της εταιρείας. Σχεδόν τα μισά από τα καταστήματά της έχουν κλείσει και φέρεται ότι υπάρχουν χρέη από μισθώματα και διαφημιστικές καταχωρίσεις. Η συλληφθείσα περιγράφεται ως δραστήρια επιχειρηματίας, η οποία όμως έκανε «μεγάλα ανοίγματα» στην αγορά, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί επιχειρήσεις με το ίδιο αντικείμενο..ΕΝΕΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share