Ρόμπαϊ: Θέλουμε ακέραιους τους «17» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ρόμπαϊ: Θέλουμε ακέραιους τους «17»


Αποφασισμένη να εγγυηθεί τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης, την οποία στοχεύει να διατηρήσει ανέπαφη με όλα της τα μέλη, είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση κατά τον πρόεδρό της Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ.

Από τη Ζυρίχη, όπου είχε συνάντηση με την...
Ελβετίδα πρόεδρο Μισλίν Καλμί-Ρε, ο κ. βαν Ρόμπαϊ επεσήμανε ότι η Ε.Ε. έχει ένα διπλό καθήκον: ν' αντιμετωπίσει τη σημερινή κρίση και να εμποδίσει την εμφάνιση μιας νέας.

Απορρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς όσα λέγονται περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, ξεκαθάρισε ότι «στόχος είναι να διατηρηθεί ολόκληρη η ευρωζώνη, με το σύνολο των 17 μελών της».

Τόνισε ακόμη ότι η Ε.Ε. είναι αποφασισμένη να εγγυηθεί τη σταθερότητα της ευρωζώνης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την ευρωπαϊκή αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Ευθύνη της Ε.Ε., κατέληξε ο πρόεδρός της, δεν είναι μόνο η εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ευρωζώνης, αλλά και η οικονομική ανάπτυξη, η οποία είναι ο μόνος δρόμος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την απορρόφηση των χρεών.


ΛΗ.Π. (Πηγές: Γαλλικό - Ρόιτερ)
Bookmark and Share