Στο 23% ο ΦΠΑ και στην Ιρλανδία.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Στο 23% ο ΦΠΑ και στην Ιρλανδία..



Με τίτλο «η Γερμανία εποπτεύει τον προϋπολογισμό της Ιρλανδίας», το Reuters αποκαλύπτει ότι η ιρλανδική κυβέρνηση θα αυξήσει τον ΦΠΑ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, σε 23%, στον προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου.


Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η κυβέρνηση της...Ιρλανδίας θα συγκεντρώσει 670 εκατ. ευρώ για να πετύχει τους στόχους για αύξηση των εσόδων της χώρας μέσω έμμεσων φόρων. Χθες, η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 23.000 δημόσιους υπάλληλους μέσα στην επόμενη τετραετία, και θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση 48 κρατικών υπηρεσιών, με στόχο την εξοικονόμηση πάνω από 2,5 δισ. ευρώ ετησίως, μέχρι το 2015.
Επίσης, σύμφωνα με τους FT, η κυβέρνηση θα αποφασίσει την τύχη επιπλέον 46 υπηρεσιών, μέχρι τον Ιούνιο του 2012, ακυρώνοντας προηγούμενες αποφάσεις για αποκέντρωσή τους.
Η Ιρλανδία έχει δεσμευτεί να κάνει επιπλέον περικοπές ύψους 3,8 δισ. ευρώ το 2012 σύμφωνα με τους όρους των δανειστών της, Ε.Ε. και ΔΝΤ, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μάικλ Νούναν, έχει δηλώσει ότι δεν θα αποκαλύψει τα ακριβή μέτρα μέχρι την παρουσίαση του προϋπολογισμού, στις 6 Δεκεμβρίου.
Bookmark and Share