+50% τα κέρδη του ΟΤΕ στο εννιάμηνο (196,8 εκατ.) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

+50% τα κέρδη του ΟΤΕ στο εννιάμηνο (196,8 εκατ.)

Με μειωμένο τζίρο αλλά με ιδιαιτέρως ενισχυμένα κέρδη που αγγίζουν το 50% έκλεισε το 9μηνο του 2011 για τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

Ο κύκλος εργασιών του ΟΤΕ διαμορφώθηκε στα...
3,792 δισ. σημειώνοντας πτώση 8,7% σε σχέση με το περσινό εννιάμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 196,8 εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση 49,9%. Οσον αφορά τις τάσεις στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας, που αποτελεί το «αγκάθι» του Οργανισμού (και τη μόνιμη αιτία διενέξεων με την ΕΕΤΤ), στο γ' τρίμηνο του 2011 σημειώθηκε μικρή βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Η απώλεια ανήλθε σε σχεδόν 103.000 PSTN και ISDN γραμμές, καθώς οι οικιακοί και επιχειρησιακοί πελάτες φαίνεται ότι συνεχίζουν να επιδιώκουν τη μείωση των μη βασικών εξόδων τους. Παρ' όλα αυτά, η απώλεια γραμμών στο τρίμηνο οφείλεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, σχεδόν κατά το ήμισυ σε καθαρές αποσυνδέσεις, μια σημαντικά μεγαλύτερη αναλογία σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους, αντικατοπτρίζοντας την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των εναλλακτικών παρόχων.

«Δραστηριοποιούμενος σε αγορές που έχουν επηρεαστεί εμφανώς από σημαντικότατη οικονομική κρίση, ο Ομιλος ΟΤΕ εμφάνισε κατά το γ' τρίμηνο οικονομικά αποτελέσματα που επέδειξαν ανθεκτικότητα», δήλωσε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ.

Για το υπόλοιπο του 2011 ο ΟΤΕ εκτιμά ότι τα έσοδά του θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Στις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, αναμένεται να συνεχιστεί η σταθεροποίηση της αγοράς. Οι επιδόσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας του Ομίλου σε άλλες χώρες θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν ανθεκτικότητα, ενώ τα συνεχιζόμενα μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους αναμένεται να επηρεάσουν θετικά τις επιδόσεις του Ομίλου
Bookmark and Share