Η Ιταλία ...παραμέρισε την Ελλάδα στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η Ιταλία ...παραμέρισε την Ελλάδα στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου



Η οικονομική και πολιτική κρίση στην Ιταλία μονοπωλεί σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου βάζοντας σε δεύτερη μοίρα, πλέον, τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Το ίδιο ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο και των κινήσεων των επενδυτών στις αγορές όλου του κόσμου.


«Η Ιταλία το επόμενο θύμα» γράφει...χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του σήμερα το BBC ενώ γαλλικές και γερμανικές εφημερίδες παρουσιάζουν τη χώρα να βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου καθώς κλυδωνίζεται η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και απειλείται με μαζική «φυγή» βουλευτών.
To cnn διερωτάται αν σήμανε το τέλος εποχής Μπερλουσκόνι στην Ιταλία ενώ οι Financial Times γράφουν ότι η Ιταλία σύρθηκε στη ζώνη κινδύνου.
Ο Καβαλιέρε επιμένει, πάντως, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, διαψεύδοντας ως αβάσιμες δηλώσεις περί επικείμενης αποχώρησης που προέρχονται από έγκριτους δημοσιογράφους.
Εκείνοι όμως επιμένουν, λέγοντας ότι ο Μπερλουσκόνι θα παραιτηθεί αφότου λάβει ψήφο εμπιστοσύνης για τα μέτρα που ζητά η Ευρώπη, εξαγγέλοντας πρόωρες εκλογές για τον Ιανουάριο.

«Θέλω να δω κατάματα ποιοι θα με προδώσουν» λέει ο Μπερλουσκόνι εν όψει της σημερινής «μητέρας των μαχών» στο ιταλικό Κοινοβούλιο και τη στιγμή που δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έρχεται η ώρα του Μάριο Μόντι ως επικεφαλής σχήματος ευρείας συνεργασίας.
Η φημολογία περί παραίτησης γύρισε σε θετικό πρόσημο χθες το Χρηματιστήριο του Μιλάνου και δημιούργησε πρόσκαιρα κλίμα ευφορίας στις αγορές, μετά την έναρξη μίας «μαύρης» Δευτέρας για την Ιταλία με αρνητικό ρεκόρ στα spread και άνοδο των ασφαλίστρων κινδύνου CDS.
Η διάψευσή της προκάλεσε νέα άνοδο των spread στις 480 μονάδες, αλλά και της απόδοσης των δεκαετών ομολόγων του ιταλικού Δημοσίου στο 6,58%.
Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στις ασιατικές αγορές, με συνεχείς εναλλαγές προσήμων για τους δείκτες των επιμέρους χρηματιστηρίων, εν αναμονή της σημερινής κρίσιμης ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την ιταλική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share