Χωρίς βιβλία μέχρι και τον Φεβρουάριο... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς βιβλία μέχρι και τον Φεβρουάριο...

Τα Χριστούγεννα αναμένεται να ομαλοποιηθεί στα περισσότερα σχολεία η κατάσταση με τα βιβλία, ενώ το σύνολο των βιβλίων, σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια αναμένεται να έχει αποσταλεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012!

Κι όλα αυτά παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί αρχές Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα...στοιχεία του Οργανισμού Εκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ):
Στο δημοτικό, από τους 183 τίτλους έχουν εκτυπωθεί 130. Στο γυμνάσιο από τους 181, εκτυπώθηκαν οι 154. Στο λύκειο από τους 207, οι 197. Στα Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ) από τους 519 τίτλους έχουν εκτυπωθεί οι 465.
Κατά μέσον όρο έχει εκτυπωθεί το 75% των βιβλίων και μάλιστα από τους βασικούς τίτλους το 85%.
Το γεγονός όμως ότι κλείνει ο Οργανισμός στις 31 Δεκεμβρίου, αναμένεται να δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα.
Ο «Διόφαντος», η νέα υπηρεσία που αναλαμβάνει τα βιβλία, δεν προβλέπει διαδικασία ενοικίασης αποθηκών, μεταφορέων κ.λπ. για τη φετινή χρονιά και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ασχοληθεί με τις ελλείψεις. Το μόνο που έχει δρομολογήσει είναι η έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια χάρτου εκτύπωσης των βιβλίων της επόμενης σχολικής χρονιάς!
Δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, υπάρχει έλλειψη βασικών τίτλων και στη Γ' Λυκείου (π.χ. Μαθηματικά).
Κάποιοι καθηγητές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν να μη γίνουν φέτος τα καθιερωμένα διαγωνίσματα, καθώς το πρώτο τρίμηνο λήγει στις 30 Νοεμβρίου και εξακολουθούν να λείπουν βασικά βιβλία. Οπως λένε η εκπαιδευτική διαδικασία προχωρεί με πολύ αργούς ρυθμούς, αφού βασίζεται ουσιαστικά στις παραδόσεις των καθηγητών και στις σημειώσεις που κρατούν οι μαθητές, οι οποίοι παλεύουν με φωτοτυπίες και... σχήματα στον πίνακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share