Haircut ..και στην νοημοσύνη μας απ΄τους "αναλυτές" της Εσπερίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Haircut ..και στην νοημοσύνη μας απ΄τους "αναλυτές" της Εσπερίας

Υπερτιμημένοι διεθνείς "αναλυτές" κάνουν συνεχείς δηλώσεις για τη χώρα μας που αναπαράγονται από άπειρα μμε -καθώς το θέμα"πουλάει"-, παρότι ορισμένοι δεν γνωρίζουν όχι μόνο τη δομή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οικονομίας, της κοινωνίας, αλλά ούτε πού βρίσκεται στον χάρτη η Ελλάδα!

Τρεις καθηγητές και η χώρα καταστράφηκε έλεγε ο Κάιζερ. Κι εμείς δυστυχώς δεν έχουμε πάνω από το κεφάλι μας μόνο Ελληνες, αλλά και ξένους καθηγητές. Ειδικά οι δεύτεροι αντί...πινακίου δημοσιότητας, την οποία εξαργυρώνουν στους πελάτες τους, κάνουν δηλώσεις για τη χώρα μας, παρότι ορισμένοι δεν γνωρίζουν όχι μόνο τη δομή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οικονομίας, της κοινωνίας, αλλά ούτε πού βρίσκεται στον χάρτη η Ελλάδα.
Αγαπημένη συμβουλή αρκετών η εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή η μείωση των μισθών και γενικότερα του εισοδήματος.
Στο 44% την τοποθέτησε κάποιος συμπατριώτης του Κάιζερ!
Μεγαλύτερη ανοησία από χείλη καθηγητή και μάλιστα διευθυντή ειδικού ινστιτούτου δεν θα μπορούσε να ακουστεί.
Γιατί αν μειωθούν τόσο πολύ οι μισθοί και τα εισοδήματα, πού θα βρεθούν τα φορολογικά έσοδα για να μειωθούν τα ελλείμματα και το χρέος;
Πού θα βρεθούν οι εισφορές για τα ασφαλιστικά ταμεία;
Πού θα βρεθεί το εισόδημα για κατανάλωση;
Κι αυτά ο κύριος καθηγητής μάς τα λέει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.
Λες και δεν μπορούν να μειωθούν οι φόροι με την πάταξη της φοροδιαφυγής, δεν μπορούν να είναι μικρότερες οι εισφορές με τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής για να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί.
Αν σε αυτά προσθέσουμε τη μείωση του κόστους που συνεπάγεται η πάταξη της γραφειοκρατίας του Δημοσίου, οι επιχειρήσεις γίνονται πιο ανταγωνιστικές.
Μάλιστα με επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, ειδίκευσης των εργαζομένων, ανάπτυξης των υποδομών, βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, η ελληνική οικονομία γίνεται πραγματικά ανταγωνιστική και δεν έχει ανάγκη από διαρκή υποτίμηση.
Θ.Λυρτσογιάννης.
Bookmark and Share