Η «συνωμοσία» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η «συνωμοσία»

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στον Μοχάμεντ Ελ-Εριάν (φωτογρ.), τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pimco, η οποία ανήκει στο γερμανικό όμιλο Allianz και διαχειρίζεται από τα κεντρικά της στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας το μεγαλύτερο ομολογιακό Αμοιβαίο Κεφάλαιο στον κόσμο.


Ο πολυγραφότατος κ. Ελ-Εριάν «ξαναχτύπησε», διατυπώνοντας την άποψη ότι...η ύφεση στις μεγάλες μεταβολές των τιμών που παρατηρείται τελευταία δεν θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κοινώς, προβλέπει εκ νέου έντονες διαταράξεις στις αγορές που τις συνδέει με τις εξελίξεις στην ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον κ. Ελ-Εριάν, η σύνοδος της Ε.Ε. την προηγούμενη εβδομάδα έβαλε μεν τις βάσεις για μια «δυνητικά ισχυρότερη και λιγότερο ατελή» ευρωζώνη αλλά δεν έδωσε την απαιτούμενη έμφαση στο συνδυασμό δημοσιονομικής πειθαρχίας και ανάπτυξης. Από την άλλη, η σύνοδος άνοιξε πιθανώς το κουτί της Πανδώρας με την άρνηση της Βρετανίας να συναινέσει στην αλλαγή των Συνθηκών.
Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως ο κ. Σαρκοζί, που φαίνεται να πιστεύουν στη θεωρία της συνωμοσίας εναντίον του ευρώ από μεγάλα funds του πλανήτη, δεν θα πρέπει να ευχαριστήθηκαν, πληροφορούμενοι τις απόψεις του μεγαλύτερου θεσμικού επενδυτή σε ομόλογα στον κόσμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share