Η Βραζιλία έκτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η Βραζιλία έκτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη!


Υποσκέλισε την Βρετανία και "απειλεί" πλέον την πέμπτη θέση της Γαλλίας..
Ποιές είναι οι υπόλοιπες χώρες της λίστας

Η Βραζιλία κατέκτησε την έκτη θέση στη λίστα των μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο, ξεπερνώντας τη Βρετανία, ανακοίνωσε χθες το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR), ενώ ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γκουίντο Μαντέγκα, δήλωσε ότι η χώρα του θα ξεπεράσει το αργότερο ώς το 2015 και τη...
Γαλλία και θα γίνει η 5η μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη. Στην κατάταξή του για φέτος, το CEBR, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο, τοποθετεί τη Βρετανία στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των οικονομιών. Βάσει της κατάταξης, 1η οικονομική δύναμη στον κόσμο είναι οι ΗΠΑ, 2η η Κίνα, 3η η Ιαπωνία, 4η η Γερμανία, 5η η Γαλλία και 6η η Βραζιλία. Το CEBR προβλέπει επίσης ότι το 2016, η Βρετανία θα ξεπεράσει τη Γαλλία, η οποία το 2020 δεν θα βρίσκεται σε υψηλότερη θέση από την 9η της κατάταξης των παγκόσμιων οικονομιών.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ότι η Βραζιλία θα γίνει η 5η οικονομία στον κόσμο το 2015, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτό θα γίνει νωρίτερα», δήλωσε ο Μαντέγκα. «Επομένως είναι αδύνατο να μην ξεπεράσουμε τη Γαλλία και, στο μέλλον, ποιος ξέρει, τη Γερμανία, αν δεν βελτιώσει την απόδοσή της», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share