Ιταλικό πάρτυ στις αγορές.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ιταλικό πάρτυ στις αγορές..


  • Στο μισό το επιτόκιο δανεισμού της ιταλικής δημοπρασίας.
  • Στο "πράσινο" γύρισαν οι ευρωαγορές.
  • Ανοδικά και τα αμερικάνικα παράγωγα.

Στο μισό υποχώρησε το επιτόκιο δανεισμού κατά τη σημερινή ιταλική δημοπρασία.
Ειδικότερα, το ιταλικό Δημόσιο άντλησε το...
ποσό των 9 δισ. ευρώ από 6μηνα έντοκα γραμμάτια, με μειωμένη απόδοση στο 3,251% από 6,5% κατά την αντίστοιχη δημοπρασία στα τέλη Νοεμβρίου.

Η προσφορά καλύφθηκε κατά 1,691 φορές.

Παράλληλα, το ιταλικό Δημόσιο άντλησε 1,7 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία διετών εντόκων γραμματίων μηδενικού τοκομεριδίου (zero coupon), με μέση απόδοση 4,85% έναντι 7,8% στην προηγούμενη δημοπρασία. Στόχος ήταν να αντλήσει 1,5-2,5 δισ ευρώ.

Αποτέλεσμα της θετικής έκβασης της ιταλικής δημοπρασίας ήταν οι ευρωπαικές αγορές να "γυρίσουν" στο "πράσινο".

Αναλυτικότερα, αυτή την ώρα, άνοδος της τάξεως του 1,3% για το χρηματιστήριο του Μιλάνου, κέρδη 0,62% για το ftse στο Λονδίνο στις 5547 μονάδες, αύξηση 0,80% για τον cac στο Παρίσι στις 3128 μονάδες και 0,14% για το dax στη Φρανκφούρτη στις 5900 μονάδες. Οι συναλλαγές, παρόλα αυτά, παραμένουν υποτονικές εν μέσω χριστουγεννιάτικης ραστώνης, με τους traders να μην προχωρούν σε πράξεις υψηλού ρίσκου.

Ωστόσο, παρά την ανοδική αντίδραση που σημειώθηκε στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, οι μετοχές των τραπεζών και των μεταλλευτικών εξακολουθούν να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες στα ταμπλό.

Ειδικότερα, ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει "βουτιά", με τη μετοχή της Barclays να διολισθαίνει κατά 1,7%, ενώ με το ίδιο ποσοστό υποχωρεί και η μετοχή της Lloyds. Απώλιες 1,4% για την RBS, 4,4% για την Commerzabank και 2,3% για την Deutsche Bank.

Στον κλάδο των μεταλλευτικών, κατά 0,1% μειώνεται η μετοχή της BP και κατά 1% της BHP Billiton.

Στο μεταξύ, το χαμηλό 11 μηνών πλησίασε στις πρωινές χρηματιστηριακές συναλλαγές των ασιατικών αγορών το κοινό ευρωπαικό νόμισμα, στον απόηχο των έντονων ανησυχιών για την ευρωπαική κρίση χρέους και το αντίκτυπο της στις παγκόσμιες οικονομίες.

Ειδικότερα, το ευρώ υποχώρησε στα 1,3071 δολάρια. Στις 14 Δεκεμβρίου υποχώρησε στα 1,2946 δολάρια, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιανουαρίου του περασμένου έτους.

Αυτή την ώρα η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,3070 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share