Επτά τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου βρέθηκαν στην Κύπρο! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Επτά τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου βρέθηκαν στην Κύπρο!


  • Η αμερικανική Noble Energy ανακοίνωσε επισήμως πως βρήκε μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου αλλά και πετρέλαιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
  • Στα 75 - 85 δισ. δολάρια η πρώτη εκτίμηση για την αξία του κοιτάσματος!

Ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου βρέθηκε στην Κύπρο.Η αμερικανική ενεργειακή εταιρία Noble Energy, η οποία έχει αναλάβει τις..
έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο Οικόπεδο «Αφροδίτη» της Κύπρου, ειδοποίησε επισήμως την κυπριακή κυβέρνηση ότι βρήκε αξιοποιήσιμο φυσικό αέριο, αλλά και πετρέλαιο.

Οι υπολογισμοί της αμερικανικής αυτής εταιρίας είναι, σύμφωνα με το δημοσίεμα, ότι βρίσκονται τουλάχιστον 7 τρισ. εκατ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο Οικόπεδο, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Η κυπριακή κυβέρνηση εκφράζει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των ερευνών και νωρίς το απόγευμα θα υπάρξουν δηλώσεις για το θέμα αυτό από τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Χ.Α της Κύπρου καταγράφει σήμερα άνοδο της τάξης του 8%, ενώ μέσα σε μία εβδομάδα τα κέρδη είναι 34% περίπου στον κυπριακό δείκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share