Οι "top 10" αριθμοί του 2011.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Οι "top 10" αριθμοί του 2011..

Τη χρονιά που ολοκληρώνεται σημάδεψαν σπουδαία γεγονότα, σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Ακόμη εντυπωσιακότερα από τα ίδια τα γεγονότα είναι ίσως τα νούμερα που τα συνοδεύουν και συγκέντρωσε το περιοδικό Time δημιουργώντας τη λίστα με τους "top 10" αριθμούς του 2011.

Τη χρονιά που ολοκληρώνεται...σημάδεψαν σπουδαία γεγονότα, σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Ακόμη εντυπωσιακότερα από τα ίδια τα γεγονότα είναι ίσως τα νούμερα που τα συνοδεύουν και συγκέντρωσε το περιοδικό Time δημιουργώντας τη λίστα με τους "top 10" αριθμούς του 2011.
Από τον αριθμό των κατοίκων του κόσμου, μέχρι τους ανθρώπους που παρακολούθησαν τον βασιλικό γάμο και από τους τόννους υλικού που μετέφερε το τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία, προκαλώντας την μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσέρνομπιλ, ως το ποσοστό των ανθρώπων που κινδυνεύουν από τα καρδιακά νοσήματα.
Αριθμοί που καταδεικνύουν γεγονότα και φωτίζουν άγνωστες πτυχές τους ή πτυχές που κανείς δεν έσκυψε να κοιτάξει...

1) 7.000.000.000
Ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος αριθμός της χρονιάς και ανήκει στο μωρό που γεννήθηκε φέτος, στις 31 Οκτωβρίου και ανέβασε τον πληθυσμό της Γης στα 7.000.000.000 ανθρώπους.

2) 6,765
Τόσο περίπου υπολογίζεται, σε τόνους, το αποτύπωμα άνθρακα, που προκλήθηκε από το γάμο του πρίγκιπα William της Βρετανίας και της Kate Middleton, στις 29 Απριλίου. Εκτιμάται ότι είναι κατά 12 φορές μεγαλύτερο από ό,τι το παλάτι του Buckingham παράγει κάθε χρόνο.


3) 4 στους 10
Ή 40% και πρόκειται για το ποσοστό των Αμερικανών εκατομμυριούχων, που σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το Μάρτιο, δήλωσαν πως δεν αισθάνονται πλούσιοι. Για την ακρίβεια, δήλωσαν πως θα ήθελαν να είχαν τουλάχιστον 7,5 εκατομμύρια δολάρια έκαστος, για να νιώθουν οικονομικά... άνετοι.


4) 20.000.000
Ένα συγκλονιστικά μεγάλο νούμερο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι αναφέρεται στους περίπου 20 εκατ. τόνους συντριμμιών που προκλήθηκαν από τον φονικό σεισμό του Ιανουαρίου στην Ιαπωνία και παρασύρθηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό από το τσουνάμι που ακολούθησε.


5) 2(!)
Οι άνθρωποι που ζουν στο Μεξικό και μιλούν τη γλώσσα των ιθαγενών Ayapaneco.

6) 5
Τα χρόνια από τότε που ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Clarence Thomas, απηύθυνε την τελευταία του ερώτηση σε ακροαματική διαδικασία. Προήδρευε του δικαστηρίου από το 1991.


7) 67%
Το ποσοστό των ανθρώπων που κινδυνεύουν από καρδιακά νοσήματα, λόγω του ότι εργάζονται περισσότερο από 11 ώρες την ημέρα, σε σχέση με όσους εργάζονται 7 ή 8 ώρες, σύμφωνα με έρευνα που διήρκεσε 11 χρόνια και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 Βρετανοί εργαζόμενοι.


8) 400,000
Ο αριθμός των ανθρώπων που απέλασε το Γραφείο Μεταναστών των ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος αριθμός από κάθε άλλη χρονιά.


9) 98.83%
Το ποσοστό των κατοίκων του Σουδάν, που προσήλθαν στις κάλπες, ψήφισαν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους και οδήγησαν σε αλλαγή σελίδας στην ιστορία της χώρας


10) 37.6%
Το ποσοστό των Λατίνων κατοίκων της California, σχεδόν ίσο με τους μη Ισπανόφωνους λευκούς της αμερικανικής πολιτείας.nooz.ς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share