Η BlackRock φεύγει ...η Bain έρχεται - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η BlackRock φεύγει ...η Bain έρχεται

Ενας από τους μεγαλύτερους συμβουλευτικούς οίκους παγκοσμίως, η Bain & Company, παίρνει τη σκυτάλη από την BlackRock και θα συνδράμει επικουρικά την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στο εγχείρημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Αυτή την εβδομάδα, η BlackRock παραδίδει τη μελέτη για την..
ποιότητα των χαρτοφυλακίων δανείων και τις επισφάλειες των τραπεζών. Βάσει αυτών των εκτιμήσεων, η ΤτΕ θα προσδιορίσει τις πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες της κάθε τράπεζας. Η Baiθα αξιολογήσει τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ώστε να υπολογιστούν τα κεφάλαια που θα πάρουν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Παράλληλα, θα μελετήσει την κατάσταση και τις προοπτικές του κλάδου και θα κάνει προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αναδιάρθρωση βάσει των νέων συνθηκών.


Ποια είναι η Bain & Company

Η Bain & Company είναι αμερικανική εταιρεία.
Ιδρύθηκε το 1973 και είναι μια από τις κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες στον κόσμο.
Διατηρεί 40 γραφεία σε όλη την υφήλιο: 14 γραφεία στην Αμερική, 20 στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και 13 στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και της Αυστραλίας. Η εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της υγείας, των μεταφορών, των καταναλωτικών προϊόντων και της λιανικής, των μέσων ενημέρωσης, των τηλεπικοινωνιών, της τεχνολογίας, του πετρελαίου κ.ά.
Η Bain & Company θα προσφέρει την τεχνογνωσία της στην ΤτΕ τόσο για την κυοφορούμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και τη γενικότερη αναδιάρθρωση του κλάδου, ώστε να προσαρμοστεί στη νέα οικονομική πραγματικότητα.
Η Bain θα αξιολογήσει τα επιχειρησιακά σχέδια των εμπορικών τραπεζών για τον τρόπο εξεύρεσης κεφαλαίων και την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων τους. Ιδιαίτερα χρήσιμη αναμένεται η συμβολή της Brain, δεδομένης της εμπειρίας της, στην υποβολή προτάσεων για την ενίσχυση των μικρού μεγέθους και τις συνεταιριστικές τράπεζες, οι οποίες, λόγω της καθίζησης των τραπεζικών εργασιών, αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share