ΗΠΑ: Στον "πάγο" τα νομοσχέδια για τα πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και ΆποψηNEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ: Στον "πάγο" τα νομοσχέδια για τα πνευματικά δικαιώματα στο ΔιαδίκτυοΦοβήθηκε τη σύγκρουση με τη ...δύναμη του διαδικτύου η κυβέρνηση Ομπάμα λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές.Στον «πάγο» μπαίνουν επ΄ αόριστον οι νόμοι SOPA και PIPA, οι οποίοι προκάλεσαν την οργισμένη – και έμπρακτη – αντίδραση πολλών φορέων του Διαδικτύου.
Τα δύο νομοσχέδια έχουν ως στόχο την...
αντιμετώπιση της πειρατείας και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών στο Διαδίκτυο, όμως, όπως καταγγέλλουν οι επικριτές τους, είναι τόσο κακογραμμένα, που τυχόν εφαρμογή τους θα φέρει τα πάνω-κάτω στο ίντερνετ και, ουσιαστικά, θα καταστρέψει την ψηφιακή βιομηχανία.


Οι κινητοποιήσεις διαδικτυακών γιγάντων, όπως η Wikipedia, έφεραν στο φως τα προβληματικά και αμφιλεγόμενα σημεία των νομοσχεδίων, κάνοντας ακόμη και Δημοκρατικούς γερουσιαστές και βουλευτές να στραφούν εναντίον των προτεινόμενων διατάξεων.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κογκρέσου, τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ δεν θα ασχοληθούν ξανά με το SOPA, έως ότου υπάρξει γενικότερη συναίνεση σχετικά με το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share