Πέφτει και το "πράσινο κάστρο" της Αχαίας για το ΠΑΣΟΚ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Πέφτει και το "πράσινο κάστρο" της Αχαίας για το ΠΑΣΟΚ..

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να θεωρηθεί προμήνυμα των όσων θα συμβούν στις εθνικές εκλογές (όποτε γίνουν), αλλά είναι γεγονός: Για πρώτη φορά, έπειτα από σχεδόν 40 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ χάνει την πρωτοκαθεδρία στην Αχαΐα, ένα από τα μεγαλύτερα «πράσινα κάστρα» της χώρας.


  • Απ'το 52,7% στο ..16,7%!

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της... DATA RC για το «Αχαϊκό Βαρόμετρο», για πρώτη φορά τα τελευταία 37 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ έρχεται δεύτερο κόμμα με ποσοστό 16,7% και τη ΝΔ να προηγείται με ποσοστό 18,7 %.
Το «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα φαίνεται, λοιπόν, να πέφτει, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονος προβληματισμός στα τοπικά στελέχη του κόμματος αλλά και στην Ιπποκράτους. Τ
α αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι σημαντικό πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε πρόθεση ψήφου λάμβανε στην περιοχή της Αχαΐας, το 2009, ποσοστά της τάξης του 52,7%.
Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι οι πολίτες του νομού φαίνονται περισσότερο απογοητευμένοι από τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς το κόμμα βρίσκεται μία με δύο ποσοστιαίες μονάδες πιο χαμηλά από τον μέσο όρο πρόθεσης ψήφου στην Ελλάδα γενικά.
Τα στοιχεία της δημοσκόπησης φέρουν το ΠΑΣΟΚ να απέχει πια λίγο -σε πρόθεση ψήφου των πολιτών- από το ΚΚΕ (16%), που εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα προτίμησης στην Αχαΐα, ακολουθούμενο από τη Δημοκρατική Συμμαχία (12,6%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (11,9%).
Στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα επικρατεί παγωμάρα, ενώ εδώ και αρκετό καιρό πολλά από τα τοπικά στελέχη έχουν κρατήσει αποστάσεις από όλα όσα διαδραματίζονται στο κόμμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share