Πήρε ..μπρος το χρηματιστήριο; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πήρε ..μπρος το χρηματιστήριο;


  • Kέρδη πάνω από 22% για τις τράπεζες στις επτά τελευταίες συνεδριάσεις!
  • Nέο "ράλι" και σήμερα

Κέρδη πάνω από 5% καταγράφει ο γενικός δείκτης του Χ.Α. σε επτά μόλις συνεδριάσεις και πάνω από 22% οι τράπεζες για το ίδιο διάστημα αλλάζοντας το..
πρόσημο σε θετικό από αρνητικό σε σχέση με το ξεκίνημα της χρονιάς.

Ο λόγος που τροφοδοτείται το μίνι ράλι στο Χ.Α. και το οποίο είναι ξεκομμένο από την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων συνδέεται αποκλειστικά με το PSI, αλλά και με τις προσδοκίες ότι οι ζημιές που θα γράψουν οι τράπεζες από τις επισφάλειες λόγω Blackrock δεν θα είναι τόσο μεγάλες, τουλάχιστον όσο υπολογιζόταν αρχικά δηλαδή 15 δισ. ευρώ. Ήδη μέχρι το 9μηνο του 2011 οι τράπεζες έγραψαν ζημιές κοντά στα 5 δισ. ευρώ και τις υπόλοιπες που θα προκύπτουν από το πόρισμα της Blackrock θα μπορούν οι τράπεζες να τις περάσουν μέσα στην τριετία.

Αντίδραση πάνω από 7% για την Πειραιώς, στα 0,2970 ευρώ, 7% για την Alpha, 5,42% για το Τ.Τ., 5,47% για την Eurobank, 4% για την Εθνική, στο 1,79 ευρώ . Ισχυρές, επίσης, είναι οι εντολές αγορών στον Ελλάκτωρα, τη ΔΕΗ (2,80%), Τιτάν, ΟΤΕ, Coca Cola, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ. Από τις μετοχές που διακινούνται, 84 ενισχύονται και 23 υποχωρούν, με τον γενικό δείκτη στις 682 μονάδες και τζίρο κοντά στα 17 εκατ. ευρώ.


Στ.Κ.Χαρίτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share