Αίτηση πτώχευσης από την ιστορική Kodak.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Αίτηση πτώχευσης από την ιστορική Kodak..

Προσφυγή στο Άρθρο 11 για προστασία έναντι των πιστωτών της κατέθεσε η Eastman Kodak, μία από τις εμβληματικές εταιρίες των ΗΠΑ με ιστορία 130 ετών.


«Το διοικητικό συμβούλιο και όλη η ανώτερη διοίκηση ομόφωνα πιστεύει ότι αυτό είναι ένα...απαραίτητο βήμα και η σωστή κίνηση για το μέλλον της Kodak» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Antonio M. Perez.
Παρόλα αυτά, η είδηση προκαλεί εντύπωση. Η Kodak άλλωστε ήταν μία πρωτοπόρος εταιρεία, που πριν από ένα αιώνα παρουσίασε την πρώτη φωτογραφική μηχανή χειρός, την περίφημη Brownie Camera που πουλούσε έναντι 1 δολαρίου.
Η διοίκηση της Kodak επισημαίνει πάντως, πως η κίνηση αυτή «σκοπεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας (της εταιρείας) στις ΗΠΑ και το εξωτερικό, στην ρευστοποίηση μη στρατηγικής πνευματικής ιδιοκτησίας και τη δίκαιη επίλυση δικαστικών διαφορών ώστε να μπορέσει η χώρα να επικεντρωθεί στις πιο κερδοφόρες δραστηριότητές της». Επισημαίνει μάλιστα ότι θα καταβληθούν όλοι οι μισθοί και πως θα διατηρηθούν όλα τα προγράμματα των πελατών.
Τονίζει μάλιστα ότι έχει εξασφαλίσει γραμμή πίστωσης 950 εκατ. από τη Citigroup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share