Ποιος κοροϊδεύει ποιον... Ανακοίνωσαν Παρασκευή ρυθμίσεις που λήγουν την Τετάρτη! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος κοροϊδεύει ποιον... Ανακοίνωσαν Παρασκευή ρυθμίσεις που λήγουν την Τετάρτη!

Δευτέρα, όπως ξέρουν και τα παιδιά του Δημοτικού, είναι αργία, όποτε μένει η Τρίτη, για να μελετήσουν την εγκύκλιο οι αρμόδιοι υπάλληλοι και να συγκεντρώσουν οι ενδιαφερόμενοι φορολογούμενοι όλα τα δικαιολογητικά, που δεν είναι και λίγα..

Οπότε, τι μας έμεινε, η Τετάρτη το πρωί, που λήγει η προθεσμία...διευκολύνει φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους, κάνοντας χρήση ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Μάλιστα, προφανώς για το κάνει πιο εύκολο (!), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, έδωσε προθεσμία, σε όσους ενδιαφέρονται, να καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου!

Δευτέρα, όπως ξέρουν και τα παιδιά του Δημοτικού, είναι αργία, όποτε μένει η Τρίτη, για να μελετήσουν την εγκύκλιο οι αρμόδιοι υπάλληλοι και να συγκεντρώσουν οι ενδιαφερόμενοι φορολογούμενοι όλα τα δικαιολογητικά, που δεν είναι και λίγα. Οπότε, τι μας έμεινε, η Τετάρτη το πρωί, που λήγει η προθεσμία.

Ποιοι μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή, δυνατότητα να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων έχουν όλοι οι φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες, με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 75.000 ευρώ.

Οι δόσεις και τα ποσά

Η ελάχιστη μηνιαία δόση ορίζεται στα 100 ευρώ και ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι 24, αλλά μπορεί να αυξηθεί με την κατάθεση δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την αδυναμία αποπληρωμής του χρέους.

Αναλυτικά, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα προβλέπονται μέχρι και 60 δόσεις, πάντα με ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ το μήνα, αρκεί η συνολική οφειλή να μην ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, ενώ όταν πρόκειται για επιχειρήσεις το χρέος δεν πρέπει να ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

Πως θα πετύχετε περισσότερες δόσεις

Οι φορολογούμενοι που θέλουν περισσότερες δόσεις από τις 24 που προβλέπονται αρχικά θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία ή στο τελωνείο, όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές τους, αίτηση μέχρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου! Μαζί με την αίτηση όμως χρειάζονται και μια σειρά δικαιολογητικά, τα οποία μόνο οργανωμένο λογιστήριο μπορεί να συγκεντρώσει!

Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται

Για να πετύχει ένας φορολογούμενος, μισθωτός ή ελευθερος επιχειρηματίας, ή μία επιχείρηση περισσότερες δόσεις πρέπει να υποβάλλει:

Δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων τριών ετών

Την τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ

Την τελευταία οριστική δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών

Όλες τις περιοδικές και τις προσωρινές δηλώσεις ΦΠΑ που ακολουθούν την τελευταία εκκαθαριστική δήλωση και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν από την υποβολή της αίτησης

Την τελευταία δήλωση Ε9

Επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημία τις τελευταίες δύο χρήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share