
Τι λένε οι πρώτες αξιόπιστες ...διαρροές σχετικά με τα όσα συμφωνήθηκαν απόψε πίσω απ΄τις κλειστές πόρτες στο Μαξίμου.
Η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς διακόπηκε για αύριο, ωστόσο οι πρώτες διαρροές από τα κομματικά επιτελεία δείχνουν πως το σημερινό πρώτο μέρος δεν κατέληξε σε πλήρες ναυάγιο.
Οι πληροφορίες λοιπόν θέλουν τους... τρεις αρχηγούς να έχουν «περίπου συμφωνήσει» σε «κάποιες μειώσεις» των επικουρικών συντάξεων και του κατώτατου μισθού – χωρίς ωστόσο καμία πλευρά να δίνει, προς το παρόν, λεπτομέρειες.
Ο Λουκάς Παπαδήμος θα έχει νέα συνάντηση το πρωί της Δευτέρας με τους επικεφαλής της τρόικας προκειμένου αφενός να τους μεταφέρει τις θέσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνησή του και, αφετέρου, να καταβάλλει άλλη μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτών θέσεων.
Τα δύο ζητήματα που παραμένουν αγκάθια είναι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και η αύξηση (κατά 25%) των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που ζητούν οι δανειστές.
Και από τα τρία επιτελεία προκύπτει ότι οι αρχηγοί επέμειναν στις αρνήσεις τους, ωστόσο, και πάλι, διαφαίνεται κάποια «σύγκλιση» σε περικοπές των επιδομάτων αδείας και Πάσχα.
Ο Γ. Παπανδρέου επέμεινε και στον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών μετά το «κούρεμα» ζητώντας να γίνει με κοινές μετοχές με ψήφο.
Ενδεικτικό των πιέσεων που έχουν ασκηθεί στους τρεις αρχηγούς είναι ότι συγκάλεσαν ήδη συσκέψεις ή συνεδριάσεις με στελέχη και βουλευτών των κομμάτων τους, στη λογική της «συνευθύνης».
Απόψε συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή των κορυφαίων υπουργών.
Αντίστοιχα, συγκαλείται σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ.
Ο κ. Σαμαράς συσκέπτεται αυτή την ώρα με τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ ενώ μελετάται επίσης η σύγκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας.