Ολα δείχνουν ανασχηματισμό ίσως και εντός της ημέρας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ολα δείχνουν ανασχηματισμό ίσως και εντός της ημέρας

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις, με ενδεχόμενο ανασχηματισμό και ορκωμοσία νέας κυβέρνησης ακόμη και εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν κυβερνητικά στελέχη ο πρωθυπουργός, μετά και από τις ανακοινώσεις του προέδρου του...
προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, αντιμετωπίζει καταρχήν το δίλημμα της διαφύλαξης της αξιοπιστίας του προσώπου του και της κυβέρνησής του.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί συνεχείς επικοινωνίες με ορισμένα πρόσωπα τις τελευταίες ώρες και οι αποφάσεις του αναμένονται άμεσα. «Ολα θα πρέπει να γίνουν απόψε, αλλιώς θα οργιάσει το μικροκομματικό παιχνίδι και κάποιοι θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν τον Πρωθυπουργό ως εντολοδόχο των ξένων», αναφέρουν συνομιλητές του.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι την αφορμή για ανασχηματισμό θα τη δώσουν εντός των επομένων ωρών οι παραιτήσεις υπουργών του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση.

Ηδη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστέριος Ροντούλης απέστειλε την επιστολή παραίτησής του στον πρωθυπουργό. Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν αργότερα και ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, καθώς και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Ροντούλης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ακολουθώντας τη γραμμή Καρατζαφέρη, ενώ οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης είπαν ότι θα υπερψηφίσουν τα μέτρα.

Την παραίτησή της υπέβαλε επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδ. Λοβέρδο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιείται στα γραφεία της Αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Πάντως, οι συνεδριάσεις της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αναβλήθηκαν για αύριο, λόγω των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share