Ρωσία: Αντίθετη σε οποιαδήποτε ανάμιξη στη Συρία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ρωσία: Αντίθετη σε οποιαδήποτε ανάμιξη στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ έκανε γνωστό στον απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Αναν ότι η Μόσχα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε "ωμή ανάμιξη" στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


Στη συνάντηση στο Κάιρο μεταξύ των δύο ανδρών "η έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι είναι απαράδεκτο να καταπατώνται οι κανόνες του....διεθνούς δικαίου και μέσω μιας ωμής ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Λαβρόφ αναμένεται να μετάσχει το Σάββατο στο Κάιρο σε συνάντηση με τους ομολόγους του του Αραβικού Συνδέσμου, εκ των οποίων ορισμένοι ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί για τη στάση που τηρεί η Ρωσία στη σύγκρουση στη Συρία.
Παράλληλα η επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, στην οποία μετέχουν η Αίγυπτος, το Σουδάν, το Ομάν, η Αλγερία και ο γενικός γραμματέας Ναμπίλ αλ-Αράμπι συνεδριάζει στην έδρα του παναραβικού οργανισμού, πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των αραβικών χωρών με το Ρώσο ομόλογό τους.
Ο Λαβρόφ έφθασε την Παρασκευή στο Κάιρο και έχει ήδη συναντηθεί με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και του Κουβέιτ, ανακοίνωσε άραβας διπλωμάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share