Αυξήθηκε η κατανάλωση ρεύματος για θέρμανση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αυξήθηκε η κατανάλωση ρεύματος για θέρμανση




Στη λύση του κλιματιστικού έναντι του πετρελαίου θέρμανσης καταφεύγουν όλο και περισσότεροι καταναλωτές, όπως δείχνουν τα στοιχεία για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του Φεβρουαρίου.



Διαβάζοντας το επίσημο δελτίο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), η συνολική ζήτηση για ρεύμα αυξήθηκε κατά...
5,9% τον Φεβρουάριο. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο δίκτυο διανομής, δηλαδή στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση από το δίκτυο διανομής αυξήθηκε κατά 7,9% τον Φεβρουάριο λόγω της εκτεταμένης χρήσης κλιματιστικών που έγινε τον μήνα αυτόν. Διότι δεν είναι τυχαίο ότι στο δίκτυο υψηλής τάσης, εκείνο δηλαδή που τροφοδοτεί τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 3,5%.
Η στροφή των καταναλωτών στο κλιματιστικό παρατηρήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο, όταν και η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια αυξήθηκε κατά 3,58%, έπειτα από μήνες στασιμότητας ή μείωσης.
Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι η αύξηση αυτής της κατανάλωσης συνέπεσε με τη διαρκώς ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που την περίοδο εκείνη είχε αρχίσει να προσεγγίζει το 1 ευρώ / λίτρο (σήμερα η μέση τιμή χώρας βρίσκεται στο 1,046 ευρώ αλλά η μέγιστη τιμή κινείται στο 1,17 ευρώ / λίτρο).
Το φαινόμενο έχει πάρει εκτεταμένες διαστάσεις στις πολυκατοικίες όπου δύσκολα πλέον υπάρχει συνεννόηση σε ό,τι αφορά την αγορά πετρελαίου αλλά και το άνοιγμα του καυστήρα παραπάνω από δύο-τρεις ώρες την ημέρα.
Bookmark and Share