Με ένα απλό ..δελτίο Τύπου ανακοίνωσαν περικοπές 10 δισ. οι Ισπανοί! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Με ένα απλό ..δελτίο Τύπου ανακοίνωσαν περικοπές 10 δισ. οι Ισπανοί!

Σε μία προσπάθεια να προλάβει το άνοιγμα των αγορών, σήμερα Τρίτη, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες περικοπές ύψους 10 δισ. ευρώ στην Υγεία και την Παιδεία.

Ο τρόπος που ανακοινώθηκαν τα μέτρα, με ένα δελτίο Τύπου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τους...
Σοσιαλιστές να ζητούν εξηγήσεις από την Πρωθυπουργό Ραχόι στη Βουλή. Σε δηλώσεις της, χθες η νούμερο 2 των Σοσιαλιστών Ελένα Βαλενθιάδο, μίλησε για απαράδεκτη πρακτική, η οποία επί της ουσίας είναι πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας.

Τα μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ, τα οποία δεν εξειδικεύονταν στην ανακοίνωση Τύπου, έρχονται να προστεθούν στα μέτρα ύψους 27 δισευρώ, τα οποία ανακοινώθηκαν προσφάτως από την ισπανική κυβέρνηση.

Μέτρα, που φαίνεται ότι δεν έκαμψαν την ανησυχία των αγορών καθώς το κόστος δανεισμού της χώρας, αυξήθηκε σε όλες τις τελευταίες δημοπρασίες ομολόγων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, υποστήριξε ότι η Ισπανία, μπορεί να ξεπεράσει την κρίση μόνη της χωρίς εξωτερική βοήθεια

Το νέο σταθεροποιητικό πρόγραμμα που σχεδιάζει η Μαδρίτη, προβλέπει τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3% στα τέλη του 2013.

Bookmark and Share