Κύπρος: Για «εσωτερική κατανάλωση» η γεώτρηση στα Κατεχόμενα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κύπρος: Για «εσωτερική κατανάλωση» η γεώτρηση στα Κατεχόμενα


Η Τουρκία δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε έρευνες για υδρογονάνθρακες ούτε μπορεί να βρει συνεργάτες για μια παράνομη γεώτρηση στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή.

Επομένως, ανέφερε, πρόκειται για...
ενέργεια που γίνεται για ικανοποίηση της δικής τους κοινής γνώμης και δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Η υπουργός χαρακτήρισε την ενέργεια «ανόητη και άνευ αντικειμένου».

Είπε ακόμα, μιλώντας στο ΡΙΚ, ότι η Λευκωσία παρακολουθεί το θέμα και πρόσθεσε ότι από την στιγμή που εκδηλώθηκε η πρόθεση της Τουρκίας, η Κυπριακή Δημοκρατία προέβη σε διαβήματα σε διεθνείς οργανισμούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφερόμενη στο σχέδιο Β που προωθεί η Τουρκία με τις προσπάθειες για αναβάθμιση του ψευδοκράτους μέσω της ισλαμικής διάσκεψης, η κυρία Μαρκουλλή είπε ότι η κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει στις δέουσες ενέργειες.

Είπε συγκεκριμένα ότι η Λευκωσία άρχισε εκστρατεία ενημέρωσης των κρατών-μελών της ισλαμικής διάσκεψης και ειδικά των στενών φίλων της Κύπρου. Ταυτόχρονα, ανέφερε, θα ενεργοποιήσουμε και φίλους εκτός της ισλαμικής διάσκεψης οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν τα μέλη.

Bookmark and Share