Βρέθηκαν 10 πλάκες χρυσού σε σπίτια της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Βρέθηκαν 10 πλάκες χρυσού σε σπίτια της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου!



Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στην Ευελπίδων αναμένεται να μεταφερθεί ​σε λίγη ώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά τις 11 το πρωί μετά την έκδοση δικαστικού εντάλματος εις βάρος του για ξέπλυμα μάυρου χρήματος​ Ευελπίδων.





Ο πρώην υπουργός...
βρίσκεται για πάνω από 4 ώρες στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ αλλά δεν έδωσε κατάθεση στους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία. Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί του πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα καθώς και φωτογραφίες. Η δίωξη που ασκήθηκε είναι νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία σε βάρος άνω των 10 ατόμων, ενώ εκδόθηκαν πέντε εντάλματα σύλληψης.


Το βασικό έγκλημα είναι η δωροδοκία που στοιχειοθετείται από στοιχεία τα οποία αντλήθηκαν από πολλές δικογραφίες (υποβρύχια, Tor M1) και προστέθηκαν στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού. Οι κατηγορούμενοι με βάση τα πολύ σοβαρά στοιχεία της δικογραφίας θεωρήθηκαν ύποπτοι φυγής και γι'αυτό εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.


Πριν από λίγη ώρα, συνελήφθησαν και ο κουμπάρος του κ. Τσοχατζόπουλου, Γιώργος Σαχπατζίδης, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας και η λογίστρια των offshore του κ. Τσοχατζόπουλου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου (η οποία μάλιστα διετέλεσε και ταμίας του ΠΑΣΟΚ) εναντίον των οποίων είχαν επίσης εκδοθεί ένταλματα σύλληψης.


Βρέθηκαν 10 πλάκες χρυσού και χρυσές λίρες στο σπίτι της κόρης του!


Σοκ προκαλεί την ίδια ώρα η πληροφορία ότι σε έρευνα που έγινε από την αστυνομία και το ΣΔΟΕ σε 2 σπίτια της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου σε Κολωνάκι και Π. Ψυχικό βρέθηκαν 10 πλάκες χρυσού!


Στις έρευνες, οι οποίς συνεχίζονται, βρέθηκαν επίσης χρυσές λίρες, κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών, πολλά όπλα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ο οποίος θα γίνει "φύλλο και φτερό" από την αστυνομία για στοιχεία.


Βρισκόταν στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου των ώρα της σύλληψης



Ο πρώην υπουργός βρισκόταν στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αποχώρησε συνοδεία -φυσικά- των αστυνομικών (χωρίς να του περαστούν χειροπέδες) που εκτέλεσαν το ένταλμα αλλά και των δικηγόρων του. Ο ίδιος, φέρεται να σχολίασε σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο "παιδιά, στον ανακριτή πάω απλά".


Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να απολογηθεί εντός των επομένων 5 ημερών και στη συνέχεια θα αποφασιστεί εάν θα τεθεί σε καθεστώς προσωρινής κράτησης ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Το ένταλμα εκδόθηκε από τον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του και διαβιβάστηκε άμεσα στην αστυνομία για εκτέλεση, η οποία κίνησε τις διαδικασίες για την εύρεση και τη σύλληψη του πρώην υπουργού.

Οι βασικές κατηγορίες εναντίον του κ. Τσοχατζόπουλου αφορούν την κίνηση λογαριασμών μέσω offshore εταιρειών για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, όπως το περίφημο σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου έξω από το οποίο ήδη βρίσκονται αστυνομικοί.


Χθες, εξάλλου, ο εισαγγελέας Εφετών Γαληνός Μπρής ζήτησε την παραπομπή του πρώην υπουργού σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2010 για πλημμεληματικού χαρακτήρα παράβαση.
​​​​​​​​​​​​​​

Bookmark and Share