68 ΕΛΤΑ ...μεταμορφώνονται σε ΚΕΠ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

68 ΕΛΤΑ ...μεταμορφώνονται σε ΚΕΠ


Ο επιτυχημένος θεσμός των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) επεκτείνεται από το Σεπτέμβριο και σε απομακρυσμένες περιοχές μέσω των ΕΛ.ΤΑ.



Σε πρώτη φάση, θα παρέχονται υπηρεσίες των ΚΕΠ σε συνολικά 68 ταχυδρομικά καταστήματα, εξυπηρετώντας πληθυσμό περίπου..
500.000 πολιτών. Στόχος είναι η συμφωνία των αρμόδιων υπουργείων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υποδομών, να τεθεί σε εφαρμογή το φθινόπωρο του 2012, αφού προηγηθεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία παραπέμπεται στην επόμενη κυβέρνηση.

Τα ΕΛΤΑ θα παρέχουν δωρεάν στους πολίτες υπηρεσίες των ΚΕΠ, ενώ η χρηματοδότηση των ΕΛΤΑ για τις επιπλέον αυτές υπηρεσίες θα δοθεί από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού.

Oπως επεσήμανε ο κ. Ρέππας, οι υπηρεσίες προς τους πολίτες θα παρέχονται δωρεάν από τα ΕΛΤΑ, στα οποία θα δίνεται μία εύλογη αποζημίωση από το υπουργείο Οικονομικών, που θα καθοριστεί έπειτα από σχετική μελέτη κοστοστρέφειας.

Αξιοποίηση
Για την εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας θα αξιοποιηθούν η υπάρχουσα υποδομή και το προσωπικό των ταχυδρομείων. Οι ταχυδρομικοί, οι οποίοι θα αναλάβουν αυτά τα πρόσθετα καθήκοντα, θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια. Θετική τόσο για τον πολίτη όσο και για το Ταχυδρομείο χαρακτήρισε τη συνεργασία και ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «πλέον αυξάνονται οι χρήστες των ταχυδρομικών υπηρεσιών κι αυτό είναι που από την πλευρά του προϋπολογισμού των ΕΛΤΑ μας ενδιαφέρει πολύ».

Τα ΕΛΤΑ θα αξιοποιήσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές τους, θα εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους που θα απασχοληθούν με τις υπηρεσίες των ΚΕΠ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Χρ. Βαρσάμης, διαβεβαίωσε ότι η υφιστάμενη υποδομή και οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα ταχυδρομικά καταστήματα επαρκούν και δεν θα χρειαστεί πρόσληψη εποχικού ή άλλου προσωπικού, παρά μόνον η εκπαίδευση του υφιστάμενου.

Τα ΕΛΤΑ που θα λειτουργούν και ως ΚΕΠ, μεταξύ των οποίων και τα καταστήματα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και της Βάρκιζας, θα εξυπηρετούν το κοινό από τις 7.30 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.


ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΝΟΣ
Bookmark and Share