“Οι πολιτικοί σας δεν μπορούν και ο λαός δεν θέλει” - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

“Οι πολιτικοί σας δεν μπορούν και ο λαός δεν θέλει”


Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Β. Σόιμπλε που στέλνει αυστηρό μήνυμα προς τους έλληνες πολιτικούς λέγοντας τους: “Είναι η τελευταία σας ευκαιρία”.



Πιέζουν οι Ευρωπαίοι για πιστή τήρηση του μνημονίου και των χρονοδιαγραμμάτων ενω δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επόμενη μέρα των..
εκλογών.

Σύμφωνα με το Βήμα, όταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκε στο Βερολίνο για το πρόγραμμα “Ηλιος” συναντήθηκε με τον γερμανό υπουργό οικονομικών ο οποίος του είπε “αντιλαμβάνεστε οτι αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία”. Στο Οσλο, ο κ. Παπακωσναντίνου συναντήθηκε τόσο με τον πρωθυπουργό της χώρας όσο και με την υπουργό οικονομικών οι οποίοι του μετέδωσαν το ίδιο μήνυμα: “Κάντε εκλογές αλλά φροντίστε να μην σας οδηγήσουν σε καθυστερήσεις. Τα πράγματα είναι πολύ οριακά για σας”.

Ανάλογη αντιμετώπιση είχε και η Αννα Διαμαντοπούλου στο Βερολίνο οπου άκουγε συχνά το ερώτημα:”αν δεν πάνε καλά οι εκλογές στην Ελλάδα και υπάρξει πολιτική αστάθεια, τι θα γίνει με τα χρήματα που σας δώσαμε;”

Το ΔΝΤ παρακολουθεί με σκεπτικισμό κάποιες τάσεις λαϊκισμού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Αν και έχουν καταλήξει στην απόφαση να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως παρεμβάσεις στην ελληνική εσωτερική πολιτική, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία επίκεινται εκλογές, διακριτικά διαμηνύουν στο πολιτικό σύστημα της χώρας και κυρίως στα δυο κόμματα εξουσίας, που έχουν άλλωστε συνυπογράψει και υπερψηφίσει το νέο μνημόνιο, να μην υποκύψουν σε λαϊκισμούς και υποσχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share