Συνωστισμός ...πυρηνοκίνητων αμερικανικών υποβρυχίων σε Ινδικό Ωκεανό και Αραβική θάλασσα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Συνωστισμός ...πυρηνοκίνητων αμερικανικών υποβρυχίων σε Ινδικό Ωκεανό και Αραβική θάλασσα


 Το επιθετικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Michigan» του Πολεμικού Στόλου των ΗΠΑ, που είναι εξοπλισμένο με 154 πυραύλους τύπου cruise, εισήλθε στην αυστραλιανή ναυτική βάση Stirling, στο νησί Γκάρντεν του Ινδικού ωκεανού. Δεν υπάρχουν στοιχεία προς ποια περιοχή κατευθύνεται το υποβρύχιο αλλά διεθνή μμε εικάζουν πως βρίσκεται ήδη σε ακτίνα ενδεχόμενου χυπήματος στο Ιράν.



Εν τω μεταξύ, στον Ινδικό ωκεανό και...   πιθανότερα στην Αραβική θάλασσα ήδη βρίσκεται το πυραυλοφόρο υποβρύχιο «Georgia», που επίσης μεταφέρει 154 πυραύλους τύπου cruise με ακτίνα δράσης 1.600 χλμ.

Πέραν αυτών στην περιοχή του Περσικού κόλπου και της Αραβικής θάλασσας βρίσκονται τουλάχιστον τρία πυρηνοκίνητα υποβρύχια της τάξης «Los Angeles». Εντάσσονται στη σύνθεση τριών αρμάδων του Πολεμικού Στόλου των ΗΠΑ, που εκτελούν μάχιμη περιπολία στην περιοχή αυτή. Ο εξοπλισμός κάθε υποβρυχίου αυτού του τύπου διαθέτει 12 ιπτάμενους πυραύλους «Tomahawk».
Bookmark and Share