Πρώτα έγκριση απ'το υπουργικό ..μετά αυξήσεις στα τιμολόγια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πρώτα έγκριση απ'το υπουργικό ..μετά αυξήσεις στα τιμολόγια

Καμία αύξηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στα τιμολόγια της ΔΕΗ αν δεν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ζημιές- ρεκόρ της επιχείρησης ύψους 148 εκατ. ευρώ, που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, αναδεικνύουν το...
βάθος του προβλήματος που προέκυψε κυρίως από την ολιγωρία της πώλησης των 3 μονάδων, που εξαγγέλθηκε ένα χρόνο πριν.

Τα αποτελέσματα της ΔΕΗ δικαίωσαν ακόμα και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Φωτόπουλο που έχει προειδοποιήσει για χρεoκοπία της επιχείρησης. Το πρόβλημα της ΔΕΗ είναι μια έκφραση μόνο της σύγχρονης βαβέλ που απεικονίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας πριν τις εκλογές. Το θέμα όμως που απασχολεί έντονα την αγορά αυτή την εβδομάδα έχει να κάνει με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι παρά τις γκρίνιες, η πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να αποθαρρύνει τα ιδιωτικά κεφάλαια να συμμετάσχουν στις αυξήσεις. Οι αρχικές επαφές Σαχινίδη-τραπεζιτών μπορεί όχι μόνο να μην ξεκαθάρισαν το όλο θέμα αλλά και να δημιούργησαν προϋποθέσεις υπερβολικών ανησυχιών χωρίς λόγο.

Κατά συνέπεια οι επενδυτές θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς εντός της εβδομάδας επίκειται συνάντηση Προβόπουλου-τραπεζιτών. Η συνειδητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών είναι δεδομένη.

Από την άλλη πλευρά η διακίνηση κεφαλαίων και η έξοδος τους από την χώρα, υπό την απειλή της συμμορίας της δραχμής, δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών ερευνά προσεκτικά τις κινήσεις λογαριασμών αναζητώντας τα διαφυγόντα κεφάλαια που έχουν φυγαδευτεί στην Ελβετία, υπό την καθοδήγηση νυν και απολυμένων μεγαλοστελεχών που εισέπραξαν τις προμήθειές τους κάτω από την μύτη της ελληνικής εφορίας.

Είναι αυτονόητο ότι αν δεν προχωρήσει γρήγορα ο επαναπατρισμός κεφαλαίων κανένα μέτρο ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών δεν θα έχει δραστικά αποτελέσματα.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share