"Χριστός Ανέστη" με το μυαλό στην κάλπη ..για τους "πολιτικούς" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

"Χριστός Ανέστη" με το μυαλό στην κάλπη ..για τους "πολιτικούς"

Πολύ δύσκολο πρέπει να είναι, ακόμη κι αυτές τις άγιες μέρες, να ξεφύγει από την κάλπη και την πολιτική ο νους των υποψηφίων που θα δώσουν την μάχη στις 6/5...

Ουσιαστικά, από την Τρίτη του Πάσχα, ξεκινάει ο προεκλογικός "μαραθώνιος", και όλοι έχουν το μυαλό σε τούτη την σημαντική για την Ελλάδα ημερομηνία.
Ωστόσο, λίγες στιγμές θα...
ξεκλέψουν από την καθημερινότητά τους οι πολιτικοί, προκειμένου να γιορτάσουν, έστω και αγχωμένοι, το Άγιο Πάσχα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα λάβει το Αναστάσιμο Φως στη Θεσσαλονίκη, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Η πρώτη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αττική θα γίνει την Πέμπτη στο κλειστό του Μίλωνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, το Ναύπλιο. Την Τρίτη συνεδριάζει η επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ και θα «κλειδώσουν» τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει στο Ζάππειο τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση.

Όνειρο... εαρινής νυχτός η αυτοδυναμία

Με το εκλογικό σκηνικό να παραμένει θολό, δύο νέες δημοσκοπήσεις, της MRB για τη Real News και της Pulse για τον Τύπο της Κυριακής καταγράφουν την αδυναμία αυτοδυναμίας, με τα δύο μεγάλα κόμματα να κινούνται σε χαμηλά ποσοστά και τη ΝΔ να διατηρεί μια διαφορά που κυμαίνεται από 4,5 μέχρι σχεδόν 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται τα κόμματα της Αριστεράς που σχεδόν ισοψηφούν, ενώ τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και η Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι μπαίνουν στην επόμενη Βουλή. Μάχη για την είσοδο στο κοινοβούλιο δίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώ εκτός φαίνεται να μένουν, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, τα κόμματα τόσο του Γιώργου Καρατζαφέρη όσο και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στη δημοσκόπηση της MRB το 65,7% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ το 32,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα από μόνο του δεν θα είναι αποτελεσματικό σε περίπτωση αυτοδυναμίας.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 20,5% έναντι 12,7% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 8,6%, ΚΚΕ με 7,9&, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, Δημοκρατική Αριστερά με 7%, Χρυσή Αυγή με 3,9%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ΛΑΟΣ με 2,5% και Δημοκρατική Συμμαχία με 2,4%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 50,6% έναντι 4% του ΠΑΣΟΚ ενώ το 26,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

Πρώτος στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών εμφανίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ακολουθούν: Λουκάς Παπαδήμος, Πάννος Καμμένος, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Δημαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέκα Παπαρήγα, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Λούκα Κατσέλη, Νίκος Μιχαλολιάκος και Χάρης Καστανίδης.

Στο ερώτημα "ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου" το 52,4% δηλώνει "κανένας" ενώ το 22,9% επιλέγει τον πρόεδρο της ΝΔ και το 20,9% τον πρόεδρο του Π
ΑΣΟΚ
Bookmark and Share