Γερμανικοί όροι για το πρόγραμμα "Ηλιος". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Γερμανικοί όροι για το πρόγραμμα "Ηλιος".

Το Βερολίνο απαιτεί χαμηλότερες τιμές για να συμμετάσχει στην επένδυση.

-Προτείνουμε τη μετονομασία σε ..."Τζάμπα Ήλιος".




Τη μείωση των εγγυημένων τιμών ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θέτει ως προϋπόθεση η Γερμανία για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Ηλιος».Μιλώντας σε συνέδριο στην Αθήνα, ο Γερμανός υφυπουργός Ενέργειας, Γιούργκεν Μπέκερ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει δραστικά τις εγγυημένες τιμές που..καταβάλλει στους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας στα επίπεδα της Γερμανίας. «Εάν αγοράσουμε στις ελληνικές τιμές, τότε το κόστος για τους Γερμανούς καταναλωτές θα εκτιναχθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οι εγγυημένες τιμές στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που ισχύουν στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. Αρκετές επιφυλάξεις εξέφρασε και ο αρμόδιος επίτροπος, Γκίντερ Ετινγκερ.
Οπως επισήμανε, η υπάρχουσα υποδομή δεν επαρκεί για την πλήρη ανάπτυξη του «Ηλιος». Θα απαιτηθεί ενίσχυση των δικτύων, διασύνδεση των νησιών και νέες διασυνδέσεις με γειτονικές χώρες.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σημείωσε ότι η επένδυση στην Ελλάδα συμφέρει, καθώς εάν γινόταν στην κεντρική Ευρώπη, όπου η ηλιοφάνεια είναι χαμηλότερη, θα είχε επιπλέον κόστος 6 δισ. ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share