"Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" ...λέει η Εφορία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

"Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" ...λέει η Εφορία

 


 Ξεκινά σήμερα η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.







Σήμερα αναμένεται να ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πύλες της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, φυσικών και νομικών προσώπων, με τις προθεσμίες να εκπνέουν για τα φυσικά πρόσωπα στις 15 Ιουνίου και για τα νομικά πρόσωπα στις 31 Μαΐου.
Φέτος, μισθωτοί και φορολογούμενοι που...αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, ή εισόδημα από αλλοδαπή, όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα τους, που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα αποστείλει με συστημένες επιστολές τον απαραίτητο κλειδάριθμο για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες.

Από την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός κι αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και όσοι μετέχουν σε νομικά πρόσωπα της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ.

Οι τελευταίοι μπορούν να υποβάλουν την δήλωση φορολογίας εισοδήματος τους, είτε σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., είτε προαιρετικά με τη χρήση  ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.
Bookmark and Share