Με Σαμαρά, Βενιζέλο και Καμμένο σήμερα ο Τσίπρας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Με Σαμαρά, Βενιζέλο και Καμμένο σήμερα ο Τσίπρας

Εν μέσω οξυμένου κλίματος και με το φως στο τούνελ μάλλον να μην φαίνεται, συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας τις επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης: σήμερα θα συναντηθεί κατά σειρά με τους Πάνο Καμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να στείλει επιστολή προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η ατζέντα των συναντήσεων:
   Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές με κοινωνικούς φορείς και το απόγευμα θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο (17:00), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (18:00) και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (19:00).

Πάντως, τα περιθώρια εξεύρεσης κοινού τόπου είναι στενά και το ενδεχόμενο νέων εκλογών ανοικτό, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις Τσίπρα​ και τις αιχμηρές απαντήσεις Σαμαρά και Βενιζέλου.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τρίτη, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Φώτη Κουβέλη, που στηρίζει τη δημιουργία κυβέρνησης Αριστεράς με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση, με την Λούκα Κατσέλη που εμφανίστηκε θετική σε συνεργασία και με τους Οικολόγους Πράσινους οι οποίοι ζήτησαν συγκεκριμένες προτάσεις.

Το ΚΚΕ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης.



Επιστολή στους Ευρωπαίους

Εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα αποστείλει ακόμη επιστολή προς τις ηγεσίες της Κομισιόν, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίζει πως οι επιστολές και οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύουν από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του έχει αποδοκιμάσει την πολιτική των Μνημονίων.

Παράλληλα, θα ζητεί την υιοθέτηση ενός εναλλακτικού σχεδίου βασισμένου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία.
Bookmark and Share