Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία..

 
 Οι ψηφοφόροι τιμώρησαν τον παλαιό δικομματισμό γιατί, με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, ισοπέδωσαν τις κατακτήσεις δεκαετιών. 
Είναι ουτοπικό λοιπόν να πιστεύει πλέον κανείς ότι το μόνο που θέλουν πια είναι να χαμηλώσουν περαιτέρω το βιοτικό τους επίπεδο. 
Κανείς δεν θέλει να σβήσει την ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το χθες...


 Στη δυσκολότερη μαθηματική εξίσωση, ίσως από την εποχή της μεταπολίτευσης, θα κληθεί να δώσει λύση το οικονομικό επιτελείο που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς από...   την επομένη κιόλας θα βρεθεί αντιμέτωπο με τα καυτά προβλήματα της οικονομίας που ωστόσο για να διευθετηθούν, απαιτούν και ευρείες κοινωνικές συμμαχίες, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και πολιτική συναίνεση.

Εκτός φυσικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, το νέο οικονομικό επιτελείο θα βρεθεί, σε διαθρωτικό επίπεδο, αντιμέτωπο με μεγάλα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να λυθούν άμεσα, όχι μόνο γιατί θα είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί απέναντι στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ αλλά κυρίως γιατί θα απεγκλωβίσουν την οικονομία από χρόνιες αγκυλώσεις και βαρίδια.

Οι μεγάλοι "σκόπελοι" πάντως που θα πρέπει το οικονομικό επιτελείο να δώσει δείγμα γραφής σε συντομότατο επίσης χρονικό διάστημα είναι αυτοί του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων.

Τα επιτελεία όλων των "μονομάχων" γνωρίζουν βέβαια ότι η κρίση είναι εδώ, έχει "γονατίσει" την ελληνική οικονομία και ως εκ τούτου θα πρέπει να ληφθούν "σκληρές" αποφάσεις και "επώδυνα" μέτρα, καθώς δεν υπάρχει πλέον χρόνος για να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί...

 Όπως δηλαδή έκαναν τα μέχρι πρότινος δύο κόμματα εξουσίας και εισέπραξαν τη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των ψηφοφόρων, όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

 Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη φορά η κάλπη έστειλε πολλά μηνύματα. Εκτός από την παραμονή στο ευρώ   , τη συνεργασία μεταξύ των κομμάτων, την τιμωρία, την οργή για τα λάθη και τα ψέματα του παρελθόντος, έστειλε κι άλλο ένα τρανταχτό μήνυμα: τα λάθη του παρελθόντος να μην επαναληφθούν!

Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τα ψέματα, τις υποσχέσεις, τις φρούδες ελπίδες, τις εύκολες λύσεις. Σίγουρα δεν θέλουν να τους χαϊδεύουν τα αφτιά, ούτε να τους ωραιοποιούν τις καταστάσεις.

 Όπως είναι δεδομένο ότι δεν θέλουν πολιτικούς αιθεροβάμονες, που δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και θεωρούν ότι η αντίδραση είναι λύση!

Οι ψηφοφόροι τιμώρησαν τον παλαιό δικομματισμό γιατί, με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, ισοπέδωσαν τις κατακτήσεις δεκαετιών. Είναι ουτοπικό λοιπόν να πιστεύει πλέον κανείς ότι το μόνο που θέλουν πια είναι να χαμηλώσουν περαιτέρω το βιοτικό τους επίπεδο. Κανείς δεν θέλει να σβήσει την ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το χθες...
Γ. ΚΟΥΡΟΣ
Bookmark and Share