Τελευταίες σκέψεις.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Τελευταίες σκέψεις..

 Ουσιαστικά, ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε εν όψει εκλογών και τώρα το αποτελέσμα επαφίεται στον... πατριωτισμό των ελλήνων. 
Οσοι ήθελαν αν ακούσουν, άκουσαν, εκείνοι που γενικά προβληματίζονται και οι άλλοι που φοβούνται τα χειρότερα, προβληματίστηκαν και από την άλλη πλευρά, όσοι νομίζουν ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις 
ή ό,τι η Ελλάδα είναι σε θέση να τα καταφέρει μόνη της, έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και ούτε ακούν, ούτε αλλάζουν.

Στο μεταξύ, τα τελεσίγραφα από τους ξένους πέφτουν βροχή, ο...  Τσίπρας  χθες αναγνώρισε ότι μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες... στην αρχή, έτσι και αναλάβει, ενώ παράλληλα προσπαθεί να «μαζέψει» τα περί καταγγελίας ή ακύρωσης του μνημονίου.
Από τη δική του την πλευρά, ο Σαμαράς ρίχνει το βάρος στα θέματα της λαθρομετανάστευσης και της δημόσιας ασφάλειας, που ξέρει ότι απασχολούν τους έλληνες, καθώς η εγκληματικότητα αυξάνεται αλματωδώς, αλλά παράλληλα περιμένει τη βοήθεια από το... ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας ότι αρκετοί Πασόκοι θα τον ψηφίσουν για να μη βγει πρώτος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και αρχίσουν αμέσως τα ταρατατζούμ.

Ολα αυτά, με το κράτος να βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια, τους πολίτες να εθίζονται ακόμη περισσότερο στο «δεν πληρώνω», αφού δίνονται παρατάσεις για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ακόμη και για τις εταιρόες που έχουν λογιστήρια και δεν έχουν αντικειμενικά πρόβλημα συμπλήρωσής τους και φυσικά με τις καταθέσεις να αποσύρονται σωρηδόν από τις τράπεζες.
Ο Τσίπρας τα γνωρίζει αυτά και για να δώσει θάρρος, αλλά και για να πάρει ο ίδιος θάρρος, καταφεύγει στη γνωστή άποψη ότι οι εξελίξεις στην οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας.

Θα μπορούσε να γίνει και πλάκα σε αυτό το σημείο.
Με μερικούς ψυχολόγους δηλαδή θα μπορούσαμε να φτιάξουμε την οικονομία, αλλά επειδή δεν είμαστε για γέλια, αλλά για κλάματα, ας πάμε για άλλα. Και τα άλλα είναι ότι όταν μιλάει ο Τσίπρας τώρα για δυσκολίες, είναι πολύ πιθανό να έχει στο μυαλό του μία στάση πληρωμών, έτσι και οι δανειστές διακόψουν τις εκταμιεύσεις, μέχρι να δει την πραγματικότητα. Που σημαίνει ότι μας προετοιμάζει και προετοιμάζεται, εφόσον κερδίσει τις εκλογές.
Εκείνοι όμως οι καθηγηταράδες και οι οικονομολόγοι που τον πλαισιώνουν δεν καταλαβαίνουν που μας πάνε;
Αγγ.Στάγκος
Bookmark and Share