Σε εξέλιξη ο κοινωνικός διάλογος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Σε εξέλιξη ο κοινωνικός διάλογος.

 

Αμφιβολίες σχετικά με τον αν η κυβέρνηση μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί μισθούς και συμβάσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση παρουσία του νέου Υφυπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου.








Οι εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών επισήμαναν ότι οι καλές προθέσεις της κυβέρνησης θα κριθούν από την...   υλοποίησή τους. Η ΓΣΕΒΕΕ φαίνεται να ζητά επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προηγούμενα δεδομένα (751 ευρώ) και καθολική επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, δηλαδή να εφαρμόζονται από όλες τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το αν ανήκουν ή όχι σε ομοσπονδίες και σωματεία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες, μετά την επαναφορά του κατώτατου θα θέσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και με την ΓΕΣΕΕ και το ΣΕΒ μείωση έως και 6,5%. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με το Προεδρείο της ΕΣΕΕ.

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει διόρθωση των λαθών του παρελθόντος στα εργασιακά εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κροκίδης. Σε δηλώσεις του πριν από λίγο επισήμανε ότι οι μισθοί πρέπει να επανέλθουν σε προ κρίσης επίπεδα και να παγώσουν για τρία χρόνια(701 ευρώ ΕΓΣΣΕ 2009). Ο κύριος Κροκίδης τόνισε ότι η συνομοσπονδία θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους έχοντας μπροστά του λευκό χαρτί, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο υπό διαπραγμάτευση όλο το περιεχόμενο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Είναι απαραίτητο» τόνισε να υπάρξει νέος τρόπος υπολογισμού του βασικού μισθού. «Πάθαμε και μάθαμε από τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις»,.Ακόμη ο κύριος Κροκίδης τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα η χρονική αύξηση της μετενέργειας των συμβάσεων αν δεν επανέλθει η επέκτασή τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΒ. Επιπλέον η διοίκηση της ΓΕΣΕΕ προχώρησε σε εξουσιοδότηση της εκτελεστικής επιτροπής για την πραγματοποίηση 24ωρηςμε ανοιχτή ημερομηνία
Bookmark and Share