Γιούνκερ: "Θα βρούμε λύσεις για τον Αύγουστο. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Γιούνκερ: "Θα βρούμε λύσεις για τον Αύγουστο. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας"

 
Mετά την 9ωρη συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά και υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο κ. Γιούνκερ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αναφορικά με το ελληνικό χρέος που λήγει στις 20 Αυγούστου,  τονίζοντας ότι θα βρεθεί λύση. «Θα βρούμε λύσεις για τον Αύγουστο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», είπε χαρακτηριστικά χωρίς να αναφέρεται σε λεπτμέρειες...



Οι υπουργοί Οικονομικών της...   Ευρωζώνης είχαν επίσης μία πρώτη συζήτηση με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά δεν έλαβαν κάποια απόφαση σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο βρίσκεται εκτός τροχιάς.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, του οποίου σημειωτέον η θητεία ανανεώθηκε για 2,5 επιπλέον χρόνια, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα θα μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της», και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη «χαιρετίζει τις δεσμεύσεις του νέου υπουργού Οικονομίας για συνέχιση του προγράμματος.
Ο κ. Στουρνάρας μας περιέγραψε την κατάσταση στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Γιούνκερ, και  θα τα συζητήσουμε όλα το Σεπτέμβριο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας και την σύνταξη της τελικής έκθεσης για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, ο έλληνας υπουργός Οικονομίας έδωσε διαβεβαιώσεις για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επαναφέρει το πρόγραμμα προσαρμογής σε σωστή τροχιά.
Στο μεταξύ, η επιτάχυνση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την έγκαιρη ενεργοποίηση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ESM) και οι βασικές αρχές για την ενιαία τραπεζική εποπτεία θα εξετασθούν στο σημερινό ECOFIN.
Bookmark and Share