"Ελ.Βενιζέλος":Έχασε 1 εκατομμύριο επιβάτες μέσα σε 7 μήνες! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

"Ελ.Βενιζέλος":Έχασε 1 εκατομμύριο επιβάτες μέσα σε 7 μήνες!

 

Ένα εκατομμύριο επιβάτες «έχασε» στο επτάμηνο του 2012 σε σχέση με το 2011 ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας (ΔΑΑ) οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πολύ δύσκολη χρονιά, καθώς από την αρχή του έτους τα μεγέθη που αφορούν στην εξέλιξη της επιβατικής κίνησης είναι έντονα πτωτικά. 










Μάλιστα δεν αποκλείεται οι επόμενοι μήνες να είναι...  ακόμη πιο δύσκολοι καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες βγάζουν την ελληνική πρωτεύουσα από το χάρτη των προορισμών τους. Από την πλευρά του, ο ΔΑΑ σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις απώλειες και, γιατί όχι, να προσελκύσει νέες πτήσεις, υιοθετεί κίνητρα για την χειμερινή περίοδο επιδιώκοντας να ενισχύσει τη ζήτηση.

Αναλυτικότερα, στο επτάμηνο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατέγραψε μείωση 11,8% με τον αριθμό των διακινούμενων επιβατών να φτάνουν στα 7,39 εκατομμύρια φέτος έναντι 8,39 εκατομμυρίων πέρυσι, δηλαδή κατέγραψε μια απώλεια 1 εκατομμυρίου επιβατών.

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου οι επιβάτες εξωτερικού ήταν 4,76 εκατομμύρια φέτος έναντι 5,15 εκατομμύρια πέρυσι καταγράφοντας μείωση 13,6%. Αντίστοιχα σε προορισμούς του εσωτερικού διακινήθηκαν 2,63 εκατομμύρια επιβάτες φέτος, έναντι 2,87 εκατομμυρίων πέρυσι, καταγράφοντας πτώση 8,4%.

Σε ότι αφορά ειδικά τον Ιούλιο καταγράφηκε μείωση της κίνησης κατά 11,6% με την συνολική επιβατική κίνηση να φτάνει το 1,5 εκατομμύρια επιβάτες έναντι 1,7 εκατομμύρια πέρυσι. Η κίνηση εξωτερικού τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 12,6% ενώ αυτή του εξωτερικού κατά 9,6%
Bookmark and Share