Ενδείξεις αλλαγής κλίματος στην Ευρώπη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ενδείξεις αλλαγής κλίματος στην Ευρώπη..

 



Η αίσθηση των τελευταίων ημερών είναι ότι θέλουν να μας κρατήσουν στην Ευρωζώνη και μάλιστα όχι μέχρι τη διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών την πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη, όπως υποτίθεται ότι απαιτεί ο Ομπάμα από τους μεγλοευρωπαίους. 





Ο οποίος Ομπάμα όντως δεν θέλει καμία ανταραχή ως τότε, αλλά είναι μάλλον απίθανο να πρόσθεσε ότι «μετά κάνετε ο,τι θέλετε» σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «Ιντεπέντεντ». Που σαν καλή εφημερίδα της πατρίδας της δεν διστάζει να στάζει φαρμάκι, όποτε της δίνεται...  ευκαιρία, για να προκαλέσει κρίση στην Ευρώπη, είτε έχει πραγματικές πληροφορίες, είτε τις φαντάζεται.

Για να ξαναγυρίσουμε όμως στους «δικούς» μας, δηλαδή τους ευρωπαίους, οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών είναι πιο μετρημένα σε σχέση με την τύχη της Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά τους γερμανούς, φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο και η παραίνεση της Μέρκελ να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, αλλά παράλληλα γίνεται σταδιακά φανερό ότι εκεί στο Βερολίνο αφενός αρχίζουν και φοβούνται την ανάπτυξη εθνικισμών και του αντιευρωπαϊσμού σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης και αφετέρου δεν επιθυμούν με κανένα τρόπο να αποκτήσει οντότητα η αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής ιδέας μέσα στη Γερμανία.
Έχει επισημανθεί στο παρελθόν από αυτή τη στήλη και εξακολουθεί να ισχύει ότι η Γερμανία δεν αντέχει ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά, τη διάλυση της Ευρωζώνης. Οικονομικά γιατί μόνον όφελος έχει από αυτήν, πολιτικά  γιατί θα αναβιώσουν φόβοι με μία Γερμανία μόνη της και ισχυρή, που όμως σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι μικρομεσαία δύναμη που θα ανταγωνίζεται τη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία, την Βραζιλία, τις ΗΠΑ και δεν ξέρω ποιον άλλον.

Για τις υπόλοιπες ευρωπαίκές χώρες ας μη μιλήσουμε, καθώς θα είναι ανύπαρκτες ουσιαστικά... Αφήστε που η ραγδαία αλλαγή του κλίματος πιθανότατα θα προσθέσει και άλλες εστίες αστάθειας, αφού θα ακριβήνουν θεματικά τα τρόφιμα, κάτι που ήδη συμβαίνει.

Με αυτή την έννοια, έχει σημασία ότι στη Γερμανία ξεκίνησε μία εκστρατεία που χρηματοδοτείται από μεγάλες εταιρίες και σίγουρα είναι από πίσω και η κυβέρνηση, υπέρ του ευρώ και της ενωμένης Ευρώπης. Παράλληλα άρχισε κουβέντα και μάλιστα από χριστιανοδημοκράτες βουλευτές για το γαιοπολιτικό ρίσκο μίας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Οτι μπορεί να ανοίξει τρύπα στα Βαλκάνια, την ώρα που γίνεται της κακομοίρας στη Μέση Ανατολή και άλλα τέτοια. Ολα αυτά λοιπόν βελτιώνουν κάπως το κλίμα για τηυν Ελλάδα, αρκεί και η Ελλάδα να ανταποκριθεί θετικά.

Αυτό όμως είναι ακόμη ζητούμενο με τον Τσίπρα να απειλεί ότι θα κατέβει στους δρόμους και τον Μιχαλολιάκο να μιλάει για τροχισμένες ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια...
Άγγελος Στάγκος
Bookmark and Share