Στουρνάρας: "Τα 2/3 της δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν ήδη επιτευχθεί" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Στουρνάρας: "Τα 2/3 της δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν ήδη επιτευχθεί"

 



"Τα 2/3 της δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν ήδη επιτευχθεί", τόνισε ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, επισημαίνοντας τη μείωση του ελλείμματος της ανταγωνιστικότητας κατά το ίδιο ποσοστό. 



Επίσης, αναφέρθηκε στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισεκατ. ευρώ, τοποθετώντας το σε ορίζοντα τετραετίας.Παράλληλα εκτίμησε ότι...  το πρωτογενές έλλειμμα θα διαμορφωθεί κοντά στα επίπεδα του 1,5% το 2012, αν και σε απόλυτους αριθμούς οι στόχοι έχουν επιτευχθεί αλλά η ύφεση μεγεθύνει το έλλειμμα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.
Μιλώντας στα πλαίσιο του ελληνοκινεζικού συνεδρίου που λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, ξεκαθάρισε ότι παρά τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις, ο προϋπολογισμός του 2012 εκτελείται κανονικά.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η ενδογενής κρίση αναγνωρίζοντας πάντως ως λάθος του προγράμματος το γεγονός ότι παραγνωρίστηκε η μεγάλη έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία, ενώ θεωρεί ότι
οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν καθυστερήσει στις αγορές προϊόντων και αγορών.
Επίσης, τόνισε ότι η υστέρηση προόδου στις αποκρατικοποιήσεις θα αποκατασταθεί και εκτίμησε ότι οι επενδύσεις που θα τις συνοδευόσουν θα μπορέσουν να δώσουν θετική έκπληξη τα επόμενα χρόνια στους ρυθμούς ανάπτυξης.
Για την αγορά εργασίας και την ανταγωνιστικότητα ανέφερε πως η μείωση στο μοναδιαίο κόστος εργασίας από το 21010 έως το 2012 είναι της τάξης του 15% και αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω το 2013
Bookmark and Share