Δίωξη εναντίον Ελλήνων Anonymous για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δίωξη εναντίον Ελλήνων Anonymous για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων

 


Δίωξη και δικαστική διερεύνηση διατάχθηκε αυτεπάγγελτα εναντίον μελών των Ελλήνων Anonymous.





 Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες... του SecNews που μεταδίδουμε, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κινήθηκε αυτεπάγγελτα για τον εντοπισμό μελών των Anonymous και συγκεκριμένα των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων Έλληνα υπηκόου με καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά.

Θυμίζουμε ότι οι Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous πριν από μερικές ώρες είχαν δημοσιοποιήσει στοιχεία προσώπου που τον παρουσίαζαν εμπλεκόμενο σε προσέγγιση ανηλίκων.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας όμως μάλλον είχε διαφορετική άποψη και σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή του προχώρησε σε άμεση δίωξη των εμπλεκομένων για την κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων.

Όπως είχαμε αναφέρει στο σχετικό μας άρθρο, δημοσιοποιήσεις στοιχείων πρέπει να γίνονται μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ερευνών από τις αρχές, μιας και ενέχει ο κίνδυνος σοβαρού λάθους.

Στο άρθρο μας είχαμε κρατήσει τις σχετικές αποστάσεις και είχαμε αποκρύψει πλήρως τα στοιχεία του προσώπου που παρουσίαζαν οι Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous μέχρι να υπάρξει όπως αναφέραμε επίσημη ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών.

Ο φάκελος έχει προωθηθεί ήδη στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την ένδειξη του κατεπείγοντως, η οποία και ως οφείλει θα προχωρήσει στις σχετικές έρευνες και άρσεις απορρήτου για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: SecNews.gr
Bookmark and Share