"Ένας χρόνος παράταση για όλες τις προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

"Ένας χρόνος παράταση για όλες τις προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης"

 



Σε όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται υπό επιτήρηση για υπερβολικό έλλειμμα, θα πρέπει να δοθεί παράταση ενός έτους για να επιτύχουν τους στόχους, σύμφωνα με έκθεση του βαρυσήμαντου think-tank «Bruegel», τις προτάσεις του οποίου συχνά συμβουλεύεται η ευρωπαϊκή ηγεσία. 



Το ίδρυμα Bruegel αναφέρει ότι θα πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος στις χώρες ώστε να ισορροπήσουν καλύτερα ανάμεσα στις... ανάγκες για οικονομική ανάπτυξη και τις απαιτήσεις της λιτότητας, κι έτσι να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών, μετά από τρία χρονια κρίσης.
Από τα 27 μέλη της ΕΕ, τα 21 βρίσκονται σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, που σημαίνει ότι είναι αντιμέτωπα με την απειλή πειθαρχικών κυρώσεων και ποινών, αν αποτύχουν να κατεβάσουν εγκαίρως τα ελλείμματά τους κάτω από το όριο του 3% επί του ΑΕΠ.
Από τις 17 χώρες της ευρωζώνης, οι 13 βρίσκονται υπό διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ενώ σε δύο (Ισπανία και Πορτογαλία) έχει ήδη δοθεί παράταση ενός έτους, εξαιτίας της πολύ αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης.
Την έκθεση του Bruegel ανέμεναν εναγωνίως οι παράγοντες της ευρωζώνης, καθώς αποτελεί μια άτυπη «επικύρωση» για τα πολλαπλά αιτήματα παράτασης που φημολογούνται το τελευταίο διάστημα στις αγορές
Bookmark and Share