Σε αναβρασμό ο αραβικός κόσμος εναντίον των ΗΠΑ και της Δύσης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σε αναβρασμό ο αραβικός κόσμος εναντίον των ΗΠΑ και της Δύσης

Βίαιες συγκρούσεις στην Τυνησία, την Υεμένη, το Σουδάν και σε άλλα σημεία του αραβικού κόσμου καθώς πρεσβείες των ΗΠΑ, Γερμανίας και Μ. Βρετανίας βρέθηκαν στο στόχαστρο.

*Δείτε στον παρακάτω διαδραστικό χάρτη της google τα σημεία όπου αυτή τη στιγμή εκτυλίσσονται συγκρούσεις και διαδηλώσεις μουσουλμάνων
. 
Χρησιμοποιήστε τα βελάκια και κάντε ¨κλικ" στα τσεκαρισμένα σημεία για λεπτομέρειες:



Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο βόρειο Λίβανο μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν πυρπολήσει ένα.. φαστ-φουντ της αλυσίδας Kentucky Fried Chicken στην Τρίπολη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταινία που υποστηρίζουν ότι προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.
Περίπου 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το φαστ-φουντ στην Τρίπολη του Λιβάνου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Δεν θέλουμε τον πάπα» και «Όχι άλλες προσβολές» (στο Ισλάμ), αναφερόμενοι προφανώς στην αντιισλαμική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» που έχει προκαλέσει οργή στον αραβικό κόσμο.

Σουδάν
Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στο Χαρτούμ, στο Σουδάν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών που διαμαρτύρονταν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την ταινία που έχει προκαλέσει οργή στον μουσουλμανικό κόσμο. Ο διαδηλωτής χτυπήθηκε από περιπολικό της αστυνομίας το οποίο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές που εκτόξευαν πέτρες στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν διαδηλωτές να πηδούν πάνω από την περίφραξη του κτιρίου ενώ ακούγονταν πυρά. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο φρουροί της πρεσβείας που είχαν πάρει θέσεις στη στέγη, πυροβόλησαν προειδοποιητικά εναντίον των συγκεντρωμένων για να τους απωθήσουν
Bookmark and Share