Θέλουν να μας βοηθήσουν ή να μας γονατίσουν; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλουν να μας βοηθήσουν ή να μας γονατίσουν;

 



Θέλουν να μας βοηθήσουν ή να μας γονατίσουν;
Είναι το ερώτημα που πλανάται ύστερα από τις τελευταίες εξωφρενικές απαιτήσεις της τρόικας







 Γιατί δεν μπορεί να μην ξέρουν ή να μην καταλαβαίνουν ότι η μεγαλύτερη περικοπή μισθών και αμοιβών προκαλεί βάθεμα της ύφεσης, μείωση των εσόδων του προϋπολογισμού και των ταμείων, νέο... γύρο μέτρων, νέο γύρο ύφεσης και ούτω καθεξής.
Η θεωρία ότι η οικονομία θα γίνει ανταγωνιστική μέσω εσωτερικής υποτίμησης αφού δεν μπορεί να γίνει υποτίμηση του νομίσματος μπορεί να έχει λογική βάση, αλλά όταν υπερβάλει οδηγεί σε σπιράλ θανάτου.
Η ελληνική οικονομία δεν έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες (ούτε καν άρχισε) να γίνει ανταγωνιστική με την πάταξη της γραφειοκρατίας του Δημοσίου και τη φοροδιαφυγή, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τη μείωση των εισφορών εφόσον παταχθεί η εισφοροδιαφυγή και εξαλειφθούν οι μαϊμού συνταξιούχοι, τη δημιουργία ευνοϊκού και σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την αναβάθμιση των υποδομών, την αύξηση της παραγωγικότητας μέσω επενδύσεων σε τεχνολογία και τεχνογνωσία, τη βελτίωση της παιδείας....
Ας εξαντλήσουν λοιπόν όλα αυτά οι κύριοι της τρόικα. Ας απαιτήσουν μεταρρυθμίσεις τώρα, όπως απαιτούν περικοπές εκβιαστικά.
Θα το πούμε άλλη μία φορά. Η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες, δεν είναι ψωροκώσταινα.

Κι΄ εκείνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι μεταρρυθμίσεις σε βάθος, ανατροπή εκ βάθρων του σάπιου και διεφθαρμένου κράτους. Γιατί μόνο έτσι θα παταχθεί η γραφειοκρατία, θα γίνει παραγωγική και ανταγωνιστική η οικονομία, θα βρεθούν πόροι για τα ελλείμματα και το χρέος.
Τέλος, ας επιβάλει η τρόικα θεσμούς που θωρακίζουν το Δημόσιο από το πολιτικοσυνδικαλιστικό κατεστημένο. Θέλει;
Bookmark and Share