Αναβλήθηκε λόγω καιρού το άλμα του «Ατρόμητου Φέλιξ» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αναβλήθηκε λόγω καιρού το άλμα του «Ατρόμητου Φέλιξ»

Αναβλήθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, το άλμα του 43χρονου Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ πάνω από την έρημο του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό. 
Ο αλεξιπτωτιστής είχε βάλει στόχο να καταρρίψει το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης. 
Σκόπευε να ανέβει με αερόστατο σε ύψος 37 χιλιομέτρων και να πέσει ξεπερνώντας την ταχύτητα του ήχου.



Ο «ατρόμητος Φέλιξ» συνεργάζεται με την εταιρεία Red Bull προκειμένου να... καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει από το 1960 o Αμερικανός πιλότος Τζο Κίτινγκερ, ο οποίος πραγματοποίησε άλμα από τα 31.330 μέτρα και ανέπτυξε ταχύτητα 988 χιλιομέτρων την ώρα, ή Μach 0,9.

O 43χρονος πιλότος και αλεξιπτωτιστής, γνωστός για τα άλματά του από ουρανοξύστες σε όλο τον κόσμο, φορά ειδική στολή που θυμίζει αστροναύτη για να επιζήσει στις συνθήκες ακραίου ψύχους και χαμηλής πίεσης σε αυτό το ύψος.

Αρκετοί θάνατοι, εξάλλου, έχουν σημειωθεί σε προηγούμενες απόπειρες για κατάρριψη των ρεκόρ της υψηλότερης και ταχύτερης ελεύθερης πτώσης.

Αρχικά, η απογείωση του αερόστατου από το αεροδρόμιο του Ρόσγουελ στο Μέξικο αναβλήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών και προγραμματίσρηκε για τις 11.30 τοπική ώρα (20.30 ώρα Ελλάδας). Ωστόσο, αργότερα αποφασίστηκε να ματαιωθεί.

Οπως ανακοινώθηκε, το άλμα θα επιχειρηθεί στο άμεσο μέλλον - χωρίς να διευκρινιστεί ακριβής ημερομηνία.
Bookmark and Share